Annonce
Struer

Vandt ny kategori ved DM

Christopher Aarlit Bach har haft en travl august med både VM og DM, og nu er han klar til at bruge tid i træningslokalet og finde på nye tricks med fodbolden. Arkivfoto
18-årige Christopher Aarlit Bach fra Thyholm blev nummer tre ved DM i football freestyle, men han vandt til gengæld en ny kategori, hvor det gjaldt om at lave tre tricks i én kombination.

Thyholm: Selv om det ikke lykkedes for 18-årige Christopher Aarlit Bach at forsvare sit danmarksmesterskab i weekenden i football freestyle, så var den unge fodboldjonglør fra Thyholm alligevel ganske godt tilfreds med præstationen, da landets bedste football freestylere var samlet for at afgøre det indbyrdes styrkeforhold.

Christopher Aarlit Bach kom på tredjepladsen i det stærke selskab, og det var marginalerne, der afgjorde, at han ikke kom i DM-finalen for andet år i træk.

- Jeg tabte semifinalen til Simon Larsen, der endte med at blive dansk mester, og det var netop Simon Larsen, som jeg slog i sidste års DM-finale. Vi havde en meget tæt semifinale i år - det var de små marginaler, der blev afgørende, siger Christopher Aarlit Bach, der her efter sommerferien er begyndt i 3.g. på Struer Statsgymnasium.

Trods skuffelsen over den missede DM-finale havde fodboldartisten fra Thyholm alligevel overskud nok til at sikre sig sejren i kampen om tredjepladsen - en placering, der også indbragte en pokal.

Christopher Aarlit Bach kunne samtidig glæde sig over, at han vandt en ny kategori ved DM - konkurrencen "Sick 3", hvor det gælder om at lave tre tricks med fodbolden i én kombination. Her har hver deltager syv forsøg til at få de svære tricks til at sidde lige i skabet, og så gælder det selvfølgelig om at gøre det hele så flydende som muligt. Her kom Christopher Aarlit Bach helt til tops, og det resultat var han selvfølgelig meget glad for.

DM-stævnet foregik i det såkaldte Street-mekka på Enghaveplads i København - det er et sted, hvor der foregår forskellige former for gadeidræt.

- Der var en god stemning, og så var det dejligt at mødes med de andre deltagere igen og udveksle ideer til nye tricks, siger Christopher Aarlit Bach, der også er på det danske landshold i football freestyle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Vinderup

Nu skal klosterruinerne shines op

Annonce