Annonce
Vinderup

Vandtårnsplaner egentlig klar: 'Papirnusseri' står i vejen

Svend Aage Mark Jensen (t.v.) og Peter Astrup (t.h.) udgør sammen med David Dybdal bestyrelsen i foreningen bag Vinderup Vandtårn. Trekløveret har egentlig planerne på plads. Det er "papirnusseriet" man venter på. Foto: Jan Briks
De er mere end klar til at føre planerne ud i livet i foreningen bag Vinderup Vandtårn. Men formalia trækker arbejdet i langdrag.
Annonce

Vinderup: Tegningerne er lavet. Og på dem er Vinderup Vandtårn blevet inddelt i fem etager. Tekøkken og toilet i stuen, mødelokale på første sal, udstillingsrum på anden og tredje etage, og fuldt panoramaudkig i øverste.

- Det var særlig udkigsrum, der har været efterspurgt. Så øverst skal der sættes store vinduer i hele vejen rundt, så man kan stå ved siden af hinanden og kigge ud, siger Peter Astrup - en af vandtårnsforeningens tre bestyrelsesmedlemmer.

Ligeledes håber foreningen at Vandtårnet kan blive et sted til både den trætte handlende, som kan komme op og drikke en kop kaffe i ny og næ, og et sted, hvor byens borgere kan holde møder - selvom pladsen er begrænset.


Da vi begyndte projektet i efteråret sidste år, troede jeg faktisk, at vi ville være færdige nu. Vi havde slet ikke forestillet os, at alt det her papirnusseri ville tage så lang tid.

Svend Aage Mark Jensen.


Jo jo - planerne er som sådan lagt fast. Men i de 800.000 kroner, som foreningen har fået af Realdania, er 100.000 sat af til en arkitekt. Så sådan en, skal de have fundet, hvis bevillingen skal gå igennem. Samtidig mangler der stadig den byggetilladelse, de ansøgte om tilbage i december sidste år.

- Så man kan sige, at vi jo egentlig er klar til at gå i gang, hvis ikke der var alt det her papirnusseri. Vi har et hold af 15-20 frivillige, og vi vil jo egentlig gerne bare have fat i hammer og skruetrækker snart, siger Svend Aage Mark Jensen.

Udover de 800.000 kroner fra Realdania, har Færchfonden også givet 50.000 kroner til projektet.

- Og så står Aksel Nørgård klar med 100.000 kroner til os, så snart byggetilladelsen kommer, siger Svend Aage Mark Jensen.

Annonce

800 øl

Samtidig er der i SuperBrugsen Vinderup sat en særlig Vandtårnsøl til salg, der støtter projektet med fem kroner per flaske.

- Vi har solgt 800 styks - og vi har haft udsolgt af dem et par gange. Der kommer 1000 mere i næste uge. Jeg tror vi kommer op og sælger et par tusind flasker i alt, siger uddeler Palle Strande.

Tilbage ved Vandtårnet, hvor tegningerne i princippet ligger klar, er utålmodigheden begyndt at vokse i bestyrelsen.

- Da vi begyndte projektet i efteråret, troede jeg faktisk, at vi ville være færdige til juletid i år. Men der kommer i hvertfald til at gå mindst et år nu. Vi havde slet ikke forestillet os, at alt det her papirnusseri ville tage så lang tid, siger Svend Aage Mark Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce