Annonce
Holstebro

Vandstand kan give problemer, når den er høj og når den forsvinder

Vandet følges tæt. Man håber, at tørvejr de kommende dage vil hjælpe på situationer med oversvømmelser flere steder i kommunen. Foto: Morten Stricker
I øjeblikket advares der 75 steder i Holstebro Kommune om vand på veje og stier.
Annonce

Holstebro: Når alt kommer til alt, er vi - som miljøchef i Holstebro Kommune Torben Mølgaard udtrykker det - i bund og grund blot "tilskuer til naturens kræfter".

Det betyder dog ikke, at der ikke gøres noget ved de enorme mængder vand, der i denne tid oversvømmer Holstebro Kommune.

- Det er den tredje weekend i træk, vi ser med forhøjet vandstand. Den er faldende, men vi er afhængige af dage med tørvejr. Vi har i øjeblikket travlt med at tømme Vandkraftsøen, så vi kan få bygget noget kapacitet op, siger Torben Mølgaard.

Vejrudsigten nærstuderes også, og den lægger op til flere dage med tørvejr.

- Det, håber vi på, holder stik, fordi det kan have betydning for, at vi kan få oplandet drænet af, siger Torben Mølgaard.

Vandstanden ved Holstebro Renseanlæg lå mandag formiddag på 9,2 meter efter at have toppet på cirka 9,4 meter i weekenden. Når 9 meter passeres, er der tale om begyndende oversvømmelser i Holstebro by, hvorimod 9,8 meter er pejlemærket for "kritisk beredskabsniveau".

Annonce

Hjælp os

Det er ikke kun i Holstebro by, men store dele af kommunen der er berørt af oversvømmelserne.

- Det giver nogle udfordringer. Vi har i øjeblikket 150 skilte oppe, fordelt i lavtliggende områder over kommunen, hvilket betyder, at der er tale om 75 steder, hvor vi advarer mod glat føre, forklarer Martin Meisler Elmholdt-Svendsen, teamleder for Drift - Trafik, Park og Skov i Holstebro Kommune.

Ingen veje er helt spærret. Kommunen har dog travlt med at opstille og fjerne skilte i denne tid, men der venter også et arbejde, den dag vandet forsvinder igen. Eksempelvis på de stier, der står under vand, og helt er lukkede.

- Generelt giver det udfordringer, når vandet forsvinder, tag bare cykelstierne ved Storåen. Her er spørgsmålet, om eternitbrinkerne holder efter at have stået under vand, så cykelstierne eroderer. Her kan der vente et stort renoveringsarbejde bagefter, siger Martin Meisler Elmholdt-Svendsen, der opfordrer borgerne til at benytte kommunens "Giv et praj"-funktion, hvis man ser skader ved stier.

- Der er jo ufatteligt mange steder i kommunen at holde øje med, så derfor modtager vi gerne hjælp fra borgerne, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce