Annonce
Holstebro

Vandsport vinder frem: - Folk har fået øjnene op for naturoplevelserne

Det er en bidende kold fornøjelse at ro på eliteplan for tiden. Her et billede fra Holstebro Roklub. Privatfoto: Søren Madsen, Holstebro Roklub
Der er gang i vandsporten for tiden. Corona har sendt nye medlemmer i hænderne på kajakklubben, og troen er på, at flere er ved at få øjnene op for vandsport.
Annonce

Holstebro: En bølge af nye medlemmer er skyllet ind over kajakklubben Pagaj det sidste års tid. For mens flere idrætsaktiviteter indendørs har måttet lukke ned, er der blevet padlet lystigt videre på Vandkraftsøen.

- Vi har haft et rigtigt godt år med stor interesse udefra. De udendørs idrætsaktiviteter er jo ikke på samme måde omfattet af restriktionerne, siger Charlotte Greve, formand i Pagaj.

Den seneste opgørelse af medlemmer viser 20 ekstra mand, så man nu er oppe på i alt 240.


Vi kan tydeligt mærke, at danskerne har fået øjnene op for naturoplevelserne. Det tror jeg, vi vil komme til at mærke - også i årene fremover.

Charlotte Greve, formand for Pagaj


En sjælden gang imellem ror de unge sammen i K2'ere eller K4'ere - men altid med samme rokammerater.

- Så corona har ikke ændret ret meget på hverdagen. Klubhusets træningsfaciliteter er lukket af for den brede medlemsskare og må kun bruges af Team Danmark-roere, og vi har kørt med mindre hold. Vi har også eksperimenteret med andre måder at "redde hinanden" på ude på søen - så man ikke vender ansigt til ansigt, når man redder hinanden op, hvis kajakken vipper rundt - netop for at undgå smitte. Men ellers har det kørt, som det plejer, siger Charlotte Greve og tilføjer:

- Vi kan tydeligt mærke, at folk har fået øjnene op for naturoplevelserne. Det tror jeg, vi vil komme til at mærke - også i årene fremover, siger hun.

Annonce

Fællesskabet

I Holstebro Roklub har primært eliten nu trods alt godt kunne mærke coronaen.

- Man er klædt om hjemmefra, ror ikke mere end fem sammen, og så har nogle fået træningsinstrumenter med hjem. Og vi er egentlig kommet forbavsende godt igennem året og har da heller ikke mistet medlemmer, siger Freddy Quist, der sidder i klubbens bestyrelsen.

De nuværende restriktioner betyder dog, at klubbens otter-både (både med plads til otte red.) har måttet holdes på land.

- Ellers skal vi ikke klage. Men corona har jo ikke ligefrem været positivt, for der er en del ting, der ikke har kunnet lade sig gøre på grund af det, og der er jo for eksempel ikke helt det samme fællesskab, når man ikke kan mødes på samme måde, siger han.

Helt at undgå corona-smitte har man ikke kunnet. To er blevet smittet i hver klub i løbet af det forgangne coronaår - dog uden at smitten - til klubbernes viden - har spredt sig yderligere i klubregi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce