Annonce
Struer

Vandet tog en halv meter af diget - men vi slap med skrækken

Grundejerforeningens formand, Magnus Schødt, var nede for at inspicere diget klokken 23 søndag aften og igen, så snart han stod op mandag morgen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Grundejerforeningens formand var lettet, da han mandag morgen kunne konstatere, at diget hen langs sommerhusområdet på Sunddraget var nogenlunde intakt efter en nat med forhøjet vandstand i den vestlige del af Limfjorden.

Oddesund Nord: Grundejerne i sommerhusområdet på Sunddraget umiddelbart nord for Oddesundbroen slap for oversvømmelser, da vandstanden i løbet af natten mellem søndag og mandag kom op på et ellers kritisk niveau i hele den vestlige del af Limfjorden.

- Det var med blandede følelser, at jeg gik i seng. Jeg var ved 23-tiden nede på diget for at se, hvordan det stod til, fortæller grundejerforeningens formand, Magnus Schødt.

På den ene side var det betryggende at mærke, hvordan vinden lod til at være løjet af.

- Men når jeg så på DMI's varslinger, kunne jeg jo se, hvordan kyststrækningen ud for hele sommerhusområdet var helt blå-violet. Det betyder jo, at DMI havde en forventning om, at vandstanden ville nå op over de 1,60 meter over normalen, fortæller han.

Dette betyder så, at diget kommer under pres, og Magnus Schødt var derfor spændt på, hvordan det så ud, da han stod op.

- Heldigvis slap vi uden at få oversvømmelser. Bølgerne har taget noget der ligner en halv meter af diget hen over en cirka 20 meter lang strækning længst mod syd, men der er ikke kommet vand ind i selve sommerhusområdet, fortæller han.

Annonce

Én vinter mere

Magnus Schødt håber derfor, at det var den sidste storm i denne sæson.

- Vi åndede ellers lettet op, da vi kom gennem både januar og februar uden at få problemer. Lige siden 1981 har det altid været i vintermånederne fra december til februar, vi har haft problemer og vand inde i sommerhusområdet, fortæller han.

Sammen med alle de øvrige grundejere i området ser han derfor også frem til at få udbygget diget og etableret både høfter og en pumpestation, så vandet, der siver ind under diget, når det for alvor presser sig på, kan blive pumpet tilbage i fjorden.

Kystdirektoratet har godkendt projektet, som bliver gennemført af Struer Kommune med opbakning fra grundejerne, som selv betaler regningen alt efter, hvor udsatte de enkelte huse er for at få vand på matriklen.

- Desværre kommer det nok ikke til at ske, så det kan stå færdig før engang i 2020. Vi skal igennem en vinter mere, inden det sker, konstaterer Magnus Schødt.

Han har aldrig selv haft vand i huset.

- Men sidste gang var det 18 af husene, der var ramt. Så det vigtigste er, at der sker noget. Det kan vi kun være glade for, og når vi nu har kæmpet med det her lige siden 1981, så klarer vi også nok en vinter mere. Det skal vi simpelthen, og så må vi bare håbe det bedste, siger han efter en veloverstået storm i løbet af af det seneste døgns tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce