Annonce
Holstebro

Vand i kolonihaven: - Det er virkelig bare øv

Alice Busack kan skimte tagryggen på hendes kolonihavehus, men nærmere kommer hun det ikke i denne omgang. Det har Storåen sat en stopper for. Foto: Christian Gnutzmann
Endnu en gang har kommunen varslet risiko for oversvømmelse fra Storåen. Ved flere af kolonihavehusene ved åen har vandet allerede meldt sin ankomst.
Annonce

Holstebro: Alice Busack og hendes mand kniber øjnene sammen og konstaterer, at måleren i Storåen fortæller, at vandstanden endnu ikke er helt deroppe, hvor vandet for alvor trænger ind i deres kolonihavehus.

De må dog opgive at gå helt hen til huset, der ligger på første parket ned til åen. Vandet har nemlig spist den sti, der fører derhen.

- Vi er jo ved at være vant til det, men det er virkelig bare øv, siger Alice Busack.

Holstebro Kommunes prognoser har i løbet af ugen advaret om, at der var risiko for oversvømmelse. Derfor tog parret tidligere på ugen deres forhåndsregler og gjorde, som de plejer at gøre, når der bliver råbt vagt i gevær.

- Vi har et spisebord, hvor vi stabler de andre møbler på, så de ikke bliver ødelagte, når vandet kommer. Så nu er der ikke andet for end at krydse fingre for, at det ikke når meget højere op, vi har gjort, hvad vi kunne for at slippe fra det, siger Alice Busack, der dog gerne ville have været ind i kolonihavehuset for at se, om vandet var begyndt at komme indenfor.

Annonce

Kendte risikoen

Parret købte deres kolonihavehus i slutningen af sommeren 2019, og siden har det flere gange været nødvendigt at flytte møblerne i sikkerhed, fordi Storåen har truet med at gå over sine bredder.

På trods af de uvelkomne besøg af vandet, er glæden over at have et kolonihavehus klos op ad åen ikke helt druknet endnu.

- Vi vidste jo godt, at det var en risiko, da vi købte det, og vi kan ikke både have den gode udsigt og gå fri af vandet. Men det er da træls, når vandet kommer, men vi kan ikke gøre så meget andet end at tage det med et smil, siger Alice Busack.

Ifølge kommunens prognoser kommer vandstanden til at stige i løbet af mandag, og Alice Busack så gerne, at der blev gjort mere for at komme problemet til livs.

- Det skriger efterhånden lidt på handling. Nu er det ved at være så ofte, og det er jo ikke kun os, det går udover, siger hun.

Selv har parret forsøgt med sandsække, men det har ikke kunnet holde vandet væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce