Annonce
Debat

Vand at drikke

Peter Kiær. Pressefoto

Læserbrev: Danmarks Naturfredningsforening, Danske Vandværker og Danva har rettet en henvendelse til landets borgmestre og kommunalbestyrelser. De tre foreninger mener, at der er behov for ekstraordinære tiltag for vores drikkevand, hvis vi fortsat skal basere vores drikkevandsforsyning på rent grundvand. Hvad mon de mener med en ekstraordinær indsats?

De tre foreslår nemlig udelukkende gamle kendinge, idet de vil etablere grundvandsparker, hvor der ikke må anvendes pesticider eller andre grundvandstruende stoffer. De vil udtage lavbundsjord og udtage jord til naturnationalparker og skovrejsning. Alt sammen meget omkostningstunge tiltag – der vil gøre drikkevandet meget dyrere for en enkelte forbruger – uden at det har en effekt.

De tre foreninger vil altså have kommunerne til at rette fokus mod landbruget og glemme alt om PFOS, lossepladser, generationsforureninger og især spildevand. De forglemmelser bidrager ikke til, at vi fortsat har rent vand – hverken i vandløb, i grundvand eller i drikkevand. Udelukkende dyrere vand i hanerne.

Annonce

Det rene drikkevand findes stadig ude på landet, selvom DN ved hjælp og hemmelige beregninger med uigennemskuelige tal prøver at give et andet billede.

Heldigvis har vi stadig rent drikkevand i Danmark. Det skal vi blive ved med at have. Og det rene drikkevand findes stadig ude på landet, selvom DN ved hjælp og hemmelige beregninger med uigennemskuelige tal prøver at give et andet billede, et skræmmebillede, der ikke har hold i virkeligheden

Lad os fokusere på de reelle problemer. Det er punktforureninger – både landbrugets, spildevandsselskabernes og generationsforureningerne. Og lad os få styr på spildevandsselskabernes ulovlige udledninger. Vi ved jo, hvad der kommer fra landmandens mark.

Det nuancerede billede vil give en god debat op til kommunalvalget og vil kunne afhjælpe kommende problemer – men måske ønsker Danmarks Naturfredningsforening, Danske Vandværker og Danva blot at udråbe en syndebuk og sende store regninger til vandforbrugerne. Det stiller vi ikke op til i landbruget - vi ønsker problemerne løst.

Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Voldsomt snevejr lammer trafikken: - Skal du ikke noget meget vigtigt, så bliv hjemme

Erhverv For abonnenter

50 procent af medarbejderne blev fyret: Halvandet år efter er det ualmindeligt svært at få nye folk

Debat

Der må hjælp til når familien er i livskrise

Struer

Lægen lukker og går på pension: På de gode adresser kunne han have fået et par millioner kroner for klinikken

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Erhverv

'KUMO-Henrik' har solgt KUMO: - Det er en kæmpe beslutning

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Holstebro

Det meste af det, du skal bruge til juledekorationen, finder du i haven og i naturen

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Erhverv

Dykkerfamilie henter overskud på 58 millioner: På havets bund finder de 200 kilo dybvandsbombe

Annonce