Annonce
Lemvig

Valgt til vand-bestyrelsen

Lars Nørgaard Holmegaard er direktør for Lemvig Vand og Spildevand, men nu kan han også kalde sig bestyrelsesmedlem i Danva. Arkivfoto

Lemvig: Direktøren for Lemvig Vand og Spildevand, Lars Nørgaard Holmegaard, træder ind i bestyrelsen for brancheorganisationen Danva. Det er en interesseorganisation for alle, der arbejder professionelt med vand og spildevand.

Posten i bestyrelsen er blevet ledig, efter Kim Harreskov fratræder sin stilling som direktør hos Silkeborg Forsyning. Som følge deraf udtræder han også af Danvas bestyrelse, som derfor har fået en ledig post fra 1. november i år.

Lars Nørgaard Holmegaard er suppleant til bestyrelsen og har derfor accepteret at tiltræde den ledige post. Lars Nørgaard Holmegaard har i fem år arbejdet som direktør i Lemvig Vand og Spildevand og har inden da arbejdet 22 år som rådgivende ingeniør i blandt andet Niras. Han er i forvejen i spidsen for Region Midtjyllands fyrtårsprojekt Klimatorium, som i denne tid er under opførelse på Østhavnen i Lemvig.

Lars Nørgaard Holmegaard gik til valg på, at vandselskaberne skal spille en hovedrolle i håndteringen af klimaændringerne, men også på et tættere samarbejde med blandt andet erhverv som landbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce