Annonce
Navne

Valgresultat i Coop: De skal sætte retningen

- I Coop er demokrati og fællesskab en grundsten, siger Coop-formand Lasse Bolander. Arkivfoto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix
Årets landsrådsvalg i Coop er afgjort, og der er fundet de 53 personer, som de næste to år skal sidde i Coops højeste myndighed. Blandt dem er Palle og Niels fra Vinderup og Jens Jacob fra Holstebro.
Annonce

Danmark/Vestjylland: Det er landsrådet, som repræsenterer Coops tæt ved 1,9 millioner medlemmer og medejere. Og i det sidder der tre fra lokalområdet her, nemlig Niels Rasmussen og Palle Strande, begge Vinderup, samt Jens Jacob Schrøder, Holstebro.

- Jeg er glad for, at så mange medlemmer med forskellig baggrund og geografisk tilhørsforhold har stillet op, er blevet valgt og skal være med til at sætte retning for Coop, siger Coops formand, Lasse Bolander om det nyligt overståede valg, hvor otte nye personer fik plads i landsrådet, og 45 blev genvalgt til de 53 pladser, som var på valg i år.

Coops landsråd består i alt af 126 personer, som vælger foreningens formand og bestyrelse, der står for at ansætte direktionen og udpege bestyrelsen i Coops datterselskaber.

Valget

Valgdeltagelsen var på 80,3 procent og dermed den næsthøjeste nogensinde og tæt på sidste års rekord på 80,7 procent.

392 ud af de 488 stemmeberettigede lokale bestyrelser har stemt.

28 procent af kandidaterne til landsrådet er kvinder. 72 procent af kandidaterne er mænd.

Den yngste kandidat er 28 år og den ældste er 76 år.

25 af de i alt 74 kandidater ved dette års valg til landsrådet er nye, dvs. de sidder ikke i forvejen i landsrådet. 8 af dem blev valgt ind.

Valgt i Vestjylland: Niels Rasmussen, Vinderup, Helle Schartau Rosenlund, Silkeborg, Palle Strande, Vinderup, Jens Jacob Schrøder, Holstebro, Finn Mikkelsen, Silkeborg og Martin Bundgaard, Roslev (kun valgt for ét år).

Landsrådsmedlemmerne vælges gennem Coops cirka 600 lokale butiksbestyrelser, og halvdelen af pladserne er på valg hvert år.

- Vores medlemsdemokrati er med til at sikre, at Coop hele tiden holder sig på tæerne for at være med til at sikre en økonomisk sund virksomhed, varetage forbrugernes interesser og holde Coop i front inden for dagsordener som vores ambitiøse klimastrategi, økologi, madkvalitet, madspild og vores fortsatte digitale udvikling, siger Lasse Bolander.


Vores medlemsdemokrati er med til at sikre, at Coop hele tiden holder sig på tæerne.

Lasse Bolander, Coop-formand


Valgdeltagelsen var med 80,3 procent meget tæt på sidste års rekord på 80,7 procent. 392 butiks- og brugsforeningsbestyrelser fra hele landet har afgivet deres stemme.

Coop er Danmarks største andelsbaserede detailvirksomhed. Det nye landsråd træder sammen for første gang til landsrådsmødet den 21. november 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce