Læserbrev

Valgløfter. Talgymnastik for let øvede vælgere

Politikernes regnestykkerne er der oftest ikke noget galt med. Men det er der derimod med forudsætningerne. Og brugen af tallene, mener Helge Tofting. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Debat: Hvis der kommer tal fra en politiker i valgkampen. Så op med paraderne. - Sandsynligheden for det er pustet op, er manipuleret, er dopet, er alt for stor.

Der er statistik. Og der er løgn, som det hedder.

På daglig basis kommer det ene overbud efter det andet.

Det er det skattevæsenet ellers karakteriserer, som fiktion uden reelt indhold.

Det stopper ikke før 6. juni. Derefter sker der absolut intet. Bare rolig !

Vi kan vælge at holde os for ørene så længe.....

Men 3 uger er lang tid. Det er hårdt for armene!

Regnestykkerne er der oftest ikke noget galt med. Men det er der derimod med forudsætningerne. Og brugen af tallene.

Det kræver en glaskugle. Noget kaffegrums. Samt evnen til at se ind i fremtiden. Hvor mange har rent faktisk den kompetence ?

Hvis Erik vokser 10 cm om året, vil en fremskrivning betyde en højde på 7 meter, når Erik er 70...

Et par dugfriske eksempler fra valgkampen. Socialdemokraterne: I stedet for at finde ud af, hvor hvem der skal have ret til en tidligere pension. Og derved få et antal borgere, der så kan koste X antal milliarder. Så vender de nu alt på hovedet. Vil bruge 3 milliarder !!

Hvorfor ikke lodtrækning ? Mange med behov. Mange med berettige forventninger, får derfor en stor lang næse...Måske bliver den rød?

Er Venstre så bedre. Ikke et hak bedre. Ikke en gang et halvt hak! De vil bruge 69 milliarder på velfærd frem til 2025...

Det har været forbi et af Anders Fogh´s kreative bogføringssystemer. Virkeligheden er omkring 20 milliarder....

Der er en årsag til, at politikerne, journalisterne og ejendomsmæglerne ligger side om side, nederst på troværdighedsskalaen.

De puster, og de puster alting op....

Har de mon lært noget af De Nattergale, der puster grise op ?

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Gråkjær henter stor ordre 'på hjemmebane'

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Struer For abonnenter

På visit i virkeligheden: Vi får fanget nogle børn tidligere og givet dem den hjælp, de har brug for, tidligere

Holstebro

Budgetgyser: Kæmpestor usikkerhed om kommunens økonomi

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Leder For abonnenter

Hvad blev der af valgløfterne?

Da Socialdemokraterne for få måneder siden førte kampagne for at overtage regeringsmagten, var investeringen i at få gjort Holstebro-motorvejen helt færdig i fokus. Hullerne i motorvejsnettet rundt om Herning skulle lukkes. Ingen tvivl om det. Projektet var en del af det - omfangsrige - katalog over trafikinvesteringer, som Socialdemokraterne var rejsende med i valgkampen. Og for en af partiets store stemmeslugere - og den af partiets kandidater med absolut flest stemmer i Vestjyllands Storkreds - Annette Lind, var motorvejshullerne en decideret mærkesag. Nu er det for alvor blevet politisk hverdag. Løfterne fra valgkampen skal omsættes til realiteter, og så ser verden pludselig anderledes ud. Transportminister Benny Engelbrecht var i går i samråd, hvor han understregede - ligesom han gjorde her i avisen i sidste måned - at forhandlingerne om nye trafikinvesteringer starter med et blankt stykke papir. Med andre ord er ingen af de projekter, partiet har støttet før valget, nu prioriteret højere end andet, der måtte dukke op i forhandlingerne med støttepartierne. Traditionelt er asfalt og motorveje ikke højt på dagsordenen hos SF og Enhedslisten, som Socialdemokraterne skal have med på vognen, så motorvejen har igen fået lange udsigter. Det er rigtig ærgerligt, for der er stadig et solidt politisk flertal på Christiansborg for at lukke hullerne. Hvis Socialdemokraterne vel at mærke stadig er af den overbevisning. Men intet tyder på, at det flertal kommer til at indgå en aftale på et område, hvor interesserne er mange, og ønskerne til investeringer er stort set uendelige. Lokale politikere og erhvervslivet har således fortsat en stor opgave i at gøre opmærksom på, at hullerne i motorvejsnettet er et problem. Ikke mindst i forhold til trafiksikkerheden. Ved en lignende vejstrækning ved Brande resulterede en periode med hul i motorvejsnettet i adskillige ulykker og flere dræbte. Man kan frygte, at det samme bliver resultatet her. Det er blot to uger siden, en 47-årig mand mistede livet i et frontalt sammenstød på den udskældte strækning.

Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Vinderup

Nye byggegrunde skal stå klar til sommer

Vinderup

Ønske til staten: Lav cykeltunnel ved ny cykelsti

Annonce