Annonce
Struer

Valgkampen 2021 skudt i gang - går det nu også så godt i ældreplejen?

Under byrådets debat om det kommunale budget for 2021 blev der endnu engang stillet spørgsmålstegn ved, om det nu også er lykkedes for flertallet i byrådet at hæve normeringen i ældreplejen. Arkivfoto: Morten Stricker
Byrådet sendte tirsdag aften det kommunale budget for 2021 videre til endelig vedtagelse til oktober.
Annonce

Struer: Førstebehandlingen af det kommunale budget for 2021 i Struer Kommune blev som forventet gennemført under et byrådsmøde tirsdag uden markante uenigheder og skarpe skel mellem borgmester-flertallet fra S, SF og Radikale Venstre og gruppeformændene fra oppositionspartierne i byrådet, V, K og Dansk Folkeparti.

Alle var med i et budgetforlig, som blev indgået umiddelbart efter byrådets budgetseminar sidst i august, og alle kunne glæde sig over, at det bliver et budget uden forringelser af den kommunale velfærd og med økonomisk råderum til en række store anlægsinvesteringer.

- Det er gået utrolig godt i den indeværende byrådsperiode, bemærkede socialdemokraternes gruppeformand, John Christoffersen (S), da han fik ordet og gjorde status over de generelle forhold i Struer Kommune.

- Vi har fastholdt den borgernære velfærd, og på både børne- og ældreområdet har vi kunnet videreudvikle den markant ved at tilføre mange millioner kroner årligt til flere varme hænder og dermed bedre pasning af børn og gamle, sagde han.

Venstres gruppeformand, Mads Jakobsen (V) måtte i sit første indlæg i debatten give John Christoffersen ret i, at det går rigtig godt, men kunne endnu engang understrege, at det kun er blevet muligt at indgå et budgetforlig uden besparelser, fordi Struer Kommune fik den helt store gevinst på både den nye udligningsreform og en fordelagtig økonomiaftale for 2021 mellem regeringen og Kommunernes Landsforening.

- Vi fik en guldappelsin ned i turbanen, konstaterede han med henvisning til de næsten 53 millioner kroner, som Struer Kommune fik som gevinst på både udligningsreform og andre muligheder for tilskud fra staten til drift af den kommunale velfærd i 2021.

Annonce

Går det nu også så godt

Lene Houe og Poul Kjær fra Venstre stillede også et stort spørgsmålstegn ved, om John Christoffersen nu også havde ret, når han proklamerede, at Struer Kommune har været i stand til at hæve standarden af den kommunale ældrepleje.

- I 2019 skulle der spares ti procent på området, og i 2020 har det været fire procent. Der er altså taget syv millioner kroner ud af budgettet på ældreområdet og så tilført fire. Det er svært at se, hvordan John Christoffersen kan få det regnestykke til at give overskud, bemærkede Poul Kjær.

Der var så ingen i byrådet, der kunne redegøre for, hvordan det reelt står til ude i ældreplejen, og om normeringen reelt er sat op.


I 2019 skulle der spares ti procent på området, og i 2020 har det været fire procent. Der er altså taget syv millioner kroner ud af budgettet på ældreområdet og så tilført fire. Det er svært at se, hvordan John Christoffersen kan få det regnestykke til at give overskud,

Poul Kjær (V), byrådspolitiker, Struer Kommune


Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) rundede debatten af med en bemærkning om, at det måtte være tal, der kan gøres op med udgangen af 2020.

John Christoffersen har tidligere lagt hovedet på blokken og erklæret, at han ville være i stand til at dokumentere sine bemærkninger om, at Struer Kommune har været i stand til at øge antallet af ansatte i ældreplejen, når valgperioden nærmer sig sin afslutning i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce