Annonce
Struer

Valgdagen nærmer sig: Kandidater på dybt vand i fin stil

Det gjaldt om at få bagdelen med sig mandag formiddag i Struer, hvor Annette Lind (S) og Thomas Danielsen (V) stod på wakeboard ind i valgkampens absolutte slutfase. Foto: Morten Stricker
To folketingspolitikere på wakeboard få dage før valget. Nu skal der snart sættes kryds.

Struer: En for nogle lang og udmagrende valgkamp er nu ved at gå ind i sin absolutte slutfase, før der onsdag skal sættes kryds ud for, hvem vi gerne ser i Folketinget i den kommende periode.

To af dem, der her i området kæmper en indædt kamp for vælgernes gunst - Annette Lind (S) og Thomas Danielsen (V) - brugte mandag formiddag på at stå på wakeboard ved Struers nye kabelbane, som er at finde i og på havnen i Struer.

Det kan måske lyde som om, de begge har sagt tak for denne gang og nu bare slapper af indtil valgdagen, men nej, nej, nej.

- Der var faktisk nogle i vores organisation, som syntes, det her var en god idé, lød det før start fra Thomas Danielsen, som på dette tidspunkt også syntes ganske godt om ideen.

Annonce
Selv modstandere kan samarbejde - også på vandet. Foto: Morten Stricker

Landede på røven

Det gjorde Annette Lind også, og efter lige at have fundet teknikken stod hun i flot stil på vandet, alt imens Thomas Danielsen på land blev mere og mere nervøs for at falde igennem.

Det gjorde venstremanden ikke, og modet rakte også til en tur på et af flyvehoppene, som han kom over med stil og landede med lidt mindre stil.

Begge politikere bedyrede, at de ikke havde smugtrænet, og at det var mere end sjovt.

- Jeg håber, vi kan sende et signal om, at vi faktisk har det ret godt med hinanden og samarbejder - også om de svære ting, sagde Thomas Danielsen.

- Når man er folketingspolitiker er man både gift med sin partibog, men også med sin landsdel, supplerede Annette Lind, som søndag havde kunnet fejre sin 50 års fødselsdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce