Annonce
Læserbrev

Valg. Troværdighed i valgkampen

Tænk hvad man kunne have fået for de 13 milliarder kroner...Arkivfoto: Scanpix/Claus Fisker

Debat: Hvordan finder man troværdighed i den sammensurium af gode intentioner og løfter som de forskellige partier fremsætter, når man ser på regeringens og folketingets gøren og laden i en længere årrække.

Socialdemokraterne og Venstre har siddet med regeringsmagten skiftevis i 16 år og der har vist aldrig nogensinde været lagt så mange nedskæringer og så megen pres på de ældre og de svageste i samfundet som det har været tilfældet i disse mange år.

Den stående begrundelse er at der er ikke råd til lempelser, men når man ser på hvad der er brugt statsmidler til, og hvordan disse midler er blevet administreret, de sidste mange år forstår man bedre hvor borgernes penge bliver brugt, listen over skandaler og overforbrug til politikkernes mere eller mindre luftige prestigeprojekter er meget lang.

I skattevæsenet er der, på grund af såkaldte sparetiltag, blevet afskediget folk således at det kære væsen ikke kan klare at drive de pålignede og forfaldne skatter ind, beløb der for øjeblikket er løbet op i trecifrede milliardbeløb, ganske vist taler de ansvarlige politikere meget om skattelettelser, men det er vel i denne form man vil gøre det. Andre midler der kaldes ”for megen betalt moms” er af svindlere i udlandet hævet fra statskassen, efter sigende omkring 113 milliarder kroner.

At der er tale om en grov fejlbedømmelse fra politikkernes side er uden for al tvivl men der er jo også en del slendrian og dårlig administration i skattedepartementet der kan lægges til grund for det.

DSB konstaterede for nogle år siden at det rullende materiel var meget nedslidt og trængte fornyelse, regeringen den gang bevilgede 5,3 milliarder kroner til fornyelser, formodentlig efter anbefaling fra DSB, og efter lange politiske diskussioner blev det besluttet at købe 84 styk dieseltogsæt, og det på trods af at resten af Europa var gået over til eldrevne tog, disse togsæt blev bestilt i Italien, efter mange års indkøringsforsøg er der omsider kommet cirka 40 togsæt i drift som ikke nær lever op til de oprindelige krav, i 2017 er man gået gang med at ophugge alle 83 togsæt som det endelige tal nåede op på.

Efter denne skandale, som udelukkende kan tilskrives DSB`s ledelse, formodes at have kostet os skatteydere 13 milliarder kroner. Samme ledelse sidder stadig i deres stillinger og får måske endda bonusser.

Tænk engang hvor meget ældreomsorg, sundhedsvæsen og infrastruktur der kunne etableres for så mange penge. Apropos sygehusbyggeriet tager vi op senere, den skandale er jo ikke mindre.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce