Annonce
Holstebro

Valg til menighedsråd: Forkortet valgperiode gav pote

Håndsprit og stemmesedler var på bordet, da der tirsdag var valgforsamling til menighedsrådene. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Tirsdag aften blev der valgt seks nye medlemmer til menighedsrådet i Mejrup Kirke. De nye medlemmer er kun valgt for to år, hvilket var med til at trække flere unge ind i det kirkelige arbejde.

Holstebro: Tirsdag aften var der valg i den danske folkekirke efter en ny model, der på flere stræk minder om en generalforsamling i en forening.

I en række af de lokale menighedsråd handlede det i høj grad om at få alle pladser besat.

I Mejrup sogn skulle der findes seks nye medlemmer, da det kun var tre medlemmer, der ønskede at fortsætte. Som forsøgsordning har Mejrup fået lov til at reducere den sædvanlige fireårige periode til to år.

Annonce

- Jeg synes, at det har været en hjælp i forhold til at rekruttere nye medlemmer, at de nye kun skal binde sig for to år i første omgang. Det har betydet, at vi har fået valgt flere yngre medlemmer, der bedre kan overskue en kort periode. Gennemsnitsalderen er sænket betragteligt, og det er positivt, siger afgående formand Vagn Aage Boesen fra Mejrup.

Han var godt tilfreds med, at det lykkedes at få alle pladser besat i menighedsrådet, der i Mejrup er udvidet med et enkelt medlem på grund af stor befolkningsvækst.

- Jeg synes også, at den nye valgmodel fungerede godt. Der var omkring 35 deltagere, og vi fik valgt de ni medlemmer, vi skulle bruge. Vi har brugt en del tid på at finde de nye medlemmer. Det kommer bestemt ikke af sig selv at finde nye kandidater, siger Vagn Aage Boesen.

Syv nye i Holstebro

Menighedsrådet ved Holstebro Kirke skulle også have mange nye medlemmer, da syv ud af 15 medlemmer har valgt at stoppe efter denne periode.

- Vi havde 16 kandidater til 15 pladser, så det lykkedes os at komme i mål og få valgt et nyt menighedsråd. Vi havde en fin valgforsamling med godt 100 deltagere i kirken. Det forløb godt, selv om det tog lidt tid at få registreret, at alle fremmødte også er medlemmer hos os, siger nuværende formand Ole Nymann, der selv er parat til at fortsætte på posten.


Jeg synes, at det har været en hjælp i forhold til at rekruttere nye medlemmer, at de nye skal binde sig for to år. Det har betydet, at vi har fået valgt flere yngre medlemmer, der bedre kan overskue to år.

Vagn Aage Boesen


Han lægger ikke skjul på, at det har været en kamp at finde mange nye medlemmer.

- Jeg er lettet over, at vi fik dem, vi skulle bruge. Vi har brugt mange kræfter på at få fat i de nye. Der er mange, der skal prikkes og opfordres. Men jeg synes, at vi har fået et alsidigt råd med forskellige kompetencer. Men vi må erkende, at vi stadig mangler flere yngre medlemmer,  siger Ole Nymann.

I de sogne, hvor det ikke lykkedes at finde folk nok, skal der holdes et suppleringsvalg, så rådet bliver fuldtalligt.

Annonce
Holstebro

Ronnie er frifundet for at holde corona-fest: - Det er lige før, jeg skal have bestilt et banner, jeg kan hænge op

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant har uventet været lukket i over to måneder: Det har været lidt trist at se bilerne strømme til

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Filmfestival kommer til byen: Det er vigtigt, at der er noget for alle

Holstebro

Lufthavn skal igen have flere penge: Vi gør det for erhvervslivet

Holstebro

De vil begge lede deres partier, men de deltager ikke i budgetforhandlingerne

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Holstebro

Patrick går bogstaveligt talt forrest i kampen mod ensomhed

Holstebro

Udlært i juni - åbner egen salon i september

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Struer

Hent aftensmaden i skoven: Sådan sanker du bær

Sport For abonnenter

Selvmål, brændt straffespark og 0 point: En fødselsdag lige til skraldespanden

Sport

Bramming ude af aftenens kamp i Lissabon

Annonce