Læserbrev

Valg. Børnene har brug for vores stemmer.

Man kan ikke putte børn i ”kasser” og samtidig nå rundt om det enkelte, i en gruppe med gennemsnitligt 10 børn pr voksen, fremhæver pædagog Louise Korsholm Pedersen. Arkivfoto: Nils Svalebøg, Scanpix

Debat: Jeg er pædagog i børnehaven i en integreret institution.

I debatter omkring minimumsnormering har blandt andet et udsagn naget mit pædagog-hjerte. ”De få faglig dygtige pædagoger, der er, de kan bare hoppe fra et job til et andet”.

Jeg kender mange rigtig dygtige og kompetente pædagoger, og de færreste ”job surfer”, bare fordi de kan. Når man brænder for sit fag, som jeg gør, bider man i det sure æble, når det er svært, og det slider på en.

”Godmorgen Niels, har du lige set hvad jeg har husket i dag?! –min superhelte t-shirt.”

Niels er ved at blive afleveret, han har set mig, men jeg ser straks, at det er vigtigt for ham, at han bliver set af mig. I dag er et godmorgen ikke helt nok, men jeg gør en dyd ud af at kende ”mine” børns interesser. Niels elsker superhelte, og en snak om superhelte og et tilbud om en plads på låret, kan gøre at Niels får en super start på dagen.

I min dagligdag er det rigtig vigtigt, at alle børn, der bliver afleveret, føler sig set og hørt. Det giver dem en tryg start på dagen, og giver dem endnu mere gåpåmod til at omfavne børnehavedagen, som venter. Nogle dage har flere børn brug for et lår end andre, desværre har jeg kun to lår, og indtil kl. 8.30 har Rød stue kun 1 voksen, så der kan være kamp om pladsen.

På arbejde må jeg altid træffe fravalg, før jeg kan foretage tilvalg. Det er jeg, da jeg er nødt til at passe på mig selv i det pres, jeg står i hver dag. Jeg forstår godt, hvis man får lyst til at snuse til græsset på en anden eng, men desværre tror jeg, de fleste bliver skuffet, medmindre de laver en karriereændring. Jeg har selv ”mistet” en faglig dygtig kollega, som har skiftet karriere, på grund af det pres vi arbejder i hver dag. Presset er så stort, at man arbejder på højtryk for at gøre sit arbejde på et niveau, der er acceptabelt. Det gør ondt, at man ikke kan holde til at udføre sit arbejde på et niveau, man selv ville være stolt over.

Jeg må gå på kompromis med aktivitetsniveauet i min pædagogiske praksis, da jeg ikke kan gøre alle de ting, jeg ved der rykker og udvikler en børnegruppe. Der er børn med forskellige behov og forudsætninger. Man kan ikke putte børn i ”kasser” og samtidig nå rundt om det enkelte, i en gruppe med gennemsnitligt 10 børn pr voksen. Manglen på tid til at udføre det arbejde, jeg (og ALLE de andre super faglig dygtige pædagoger) har uddannet mig til, er så presset, at det slider hårdt både fysisk og psykisk.

På grund af overstående vil jeg blive ved med at ytre mig højt i håbet om, børnene kommer på dagsordenen i forbindelse med valget. Det skal ikke bare ende i store fine ord og en omgang valgflæsk; der skal ikke gambles mere. Minimumsnormeringer er vigtige for Danmarks børn og fremtid – børn har brug for flere pædagoger.

#godtbørneliv

#fv19

#minimumsnormeringer

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Gråkjær henter stor ordre 'på hjemmebane'

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Struer For abonnenter

På visit i virkeligheden: Vi får fanget nogle børn tidligere og givet dem den hjælp, de har brug for, tidligere

Holstebro

Budgetgyser: Kæmpestor usikkerhed om kommunens økonomi

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Leder For abonnenter

Hvad blev der af valgløfterne?

Da Socialdemokraterne for få måneder siden førte kampagne for at overtage regeringsmagten, var investeringen i at få gjort Holstebro-motorvejen helt færdig i fokus. Hullerne i motorvejsnettet rundt om Herning skulle lukkes. Ingen tvivl om det. Projektet var en del af det - omfangsrige - katalog over trafikinvesteringer, som Socialdemokraterne var rejsende med i valgkampen. Og for en af partiets store stemmeslugere - og den af partiets kandidater med absolut flest stemmer i Vestjyllands Storkreds - Annette Lind, var motorvejshullerne en decideret mærkesag. Nu er det for alvor blevet politisk hverdag. Løfterne fra valgkampen skal omsættes til realiteter, og så ser verden pludselig anderledes ud. Transportminister Benny Engelbrecht var i går i samråd, hvor han understregede - ligesom han gjorde her i avisen i sidste måned - at forhandlingerne om nye trafikinvesteringer starter med et blankt stykke papir. Med andre ord er ingen af de projekter, partiet har støttet før valget, nu prioriteret højere end andet, der måtte dukke op i forhandlingerne med støttepartierne. Traditionelt er asfalt og motorveje ikke højt på dagsordenen hos SF og Enhedslisten, som Socialdemokraterne skal have med på vognen, så motorvejen har igen fået lange udsigter. Det er rigtig ærgerligt, for der er stadig et solidt politisk flertal på Christiansborg for at lukke hullerne. Hvis Socialdemokraterne vel at mærke stadig er af den overbevisning. Men intet tyder på, at det flertal kommer til at indgå en aftale på et område, hvor interesserne er mange, og ønskerne til investeringer er stort set uendelige. Lokale politikere og erhvervslivet har således fortsat en stor opgave i at gøre opmærksom på, at hullerne i motorvejsnettet er et problem. Ikke mindst i forhold til trafiksikkerheden. Ved en lignende vejstrækning ved Brande resulterede en periode med hul i motorvejsnettet i adskillige ulykker og flere dræbte. Man kan frygte, at det samme bliver resultatet her. Det er blot to uger siden, en 47-årig mand mistede livet i et frontalt sammenstød på den udskældte strækning.

Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Vinderup

Nye byggegrunde skal stå klar til sommer

Vinderup

Ønske til staten: Lav cykeltunnel ved ny cykelsti

Annonce