Annonce
Sport

Valencia og Wass deler med Atletico i spansk topkamp

Sergio Perez/Reuters

I en kamp om Champions League-placeringerne spillede Valencia 2-2 hjemme mod Atlético Madrid.

Der er hård kamp om at ende i top-4 i den bedste spanske fodboldrække.

Annonce

To af de hold, der bejler til en topplacering, som giver adgang til næste sæsons Champions League, var i aktion fredag aften.

Valencia spillede 2-2 hjemme mod Atlético Madrid, og dermed blev der ikke ændret det helt store ved stillingen i Primera Division.

Daniel Wass spillede hele kampen for Valencia, men han blev ikke afgørende i form af assist eller mål.

Med det uafgjorte resultat indtager Atlético Madrid fortsat placeringen som nummer fire - med 40 point efter 24 kampe.

Valencia missede muligheden for at hale kraftigt ind på Atlético Madrid og de øvrige tophold og har på sjettepladsen 38 point efter 24 kampe.

Atletico Madrids kantspiller Marcos Llorente bragte udeholdet foran 1-0 efter et kvarter.

Fem minutter før pausen udlignede Valencia-stopperen Gabriel Paulista til 1-1 efter et hjørnespark.

Udeholdets midtbanespiller Thomas Partey hamrede en 2-1-føring i mål to minutter senere med et flot langskud.

Der blev ikke scoret flere mål i første halvleg, men Geoffrey Kondogbia fik skovlet bolden i mål efter en times spil til 2-2.

Trods offensive indskiftninger hos begge mandskaber i den sidste halve time blev der ikke scoret yderligere, så kampen endte uafgjort.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Vinderup

Nu skal klosterruinerne shines op

Annonce