Annonce
Struer

Vaccinesucces: Testkrav droppet på plejecentre

Kravet om to ugentlige test for smitte med covid-19 er nu droppet for de ansatte på plejecentre i Struer Kommune. Foto: Betty Rasmussen
Flere end otte ud af ti beboere på plejecentrene samt store dele af centrenes personale i Struer Kommune er vaccineret - derfor blev der stoppet for test tidligere på ugen.

Struer: Når talen falder på test for smitte med covid-19, har målet siden stort set marts 2020 været mere og flere.

Mere testkapacitet og flere test om dagen. Det er da også en væsentlig del af genåbningen af samfundet, at der kan testes mere, flere og oftere.

Et sted går det dog i den modsatte retning, og som en tidlig bebuder af de tider, der forhåbentlig venter resten af samfundet om nogle måneder, så har de ansatte på plejecentrene i Struer Kommune i denne uge sagt farvel til kravet om at få foretaget to ugentlige test for covid 19-smitte.

Et krav, de ansatte har arbejdet under i flere måneder.

Annonce

- En succes

Det er en slags lokal flokimmunitet, der gør sig gældende for personalet. Således har flere end otte ud af hver ti beboer på plejecentrene sagt ja til at blive vaccineret, mens også en stor del af personalet frivilligt har ladet sig vaccinere.


Det er bestemt ikke forkert at sige, at det her er udtryk for en succes.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og formand for covid-19 beredskabsgruppen, Struer Kommune


Er flere end 80 procent af beboerne færdigvaccineret, så må man lempe på kravene til test af de ansatte, forklarer formanden for kommunens covid-19 beredskabsgruppe, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

-Det er tilfældet på alle plejecentre i kommunen. Et sted mellem 96 og 97 procent af beboerne på vores plejecentre er færdigvaccineret, så vi er et pænt stykke over grænsen.

- Det er bestemt ikke forkert at sige, at det her er udtryk for en succes. Det vil givet gøre arbejdsdagen nemmere for de ansatte, siger Jesper Thyrring Møller.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Annonce