Annonce
Lemvig

Vaccinationerne skrider planmæssigt frem

Pia Ulv Helleland: Stor ros til personalet for at have gjort stor indsats for at holde smittetallet nede. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Lemvig Kommune har vaccineret på alle plejehjem, og også de fleste i næste gruppe har fået første stik

Lemvig: Vaccinationerne i Lemvig Kommune skrider planmæssigt frem for den del, som Lemvig Kommune har andel i.

- Alle de plejehjemsbeboere, der har ønsket at blive vaccineret, har fået det første stik, og det er heldigvis langt de fleste, der har ønsket det, siger direktøren for social og sundhed, Pia Ulv Helleland.


Personalet har sin store del af æren for det meget lave smittetal, der er i Lemvig Kommune.

Pia Ulv Helleland, direktør, social og sundhed


Disse beboere er så klar til at få det andet og sidste stik, når det passer ind i vaccinations-programmet og de mængder af vaccine, som Region Midtjylland får stillet til rådighed.

Det er de praktiserende læger, der står for vaccinationerne ude på plejecentrene.

Annonce

259 hjemmeboende

Lemvig Kommune er så i gang med den næste gruppe, som er de hjemmeboende ældre, der får personlig bistand og pleje.

- Dem har vi lige nu 259 af, og ud af dem har vi som kommune hjulpet de 152 med at få bestilt tid og transport til Holstebro til vaccinationen. De øvrige har enten selv kunnet transportere sig, eller også har pårørende gjort det. Det er vi så som kommune ikke involveret i, så jeg har ikke tallet på dem, der har fået det første stik på nuværende tidspunkt, siger direktøren.

Kommunen er også godt i gang med at vaccinere frontpersonalet inden for ældreplejen. Her har direktøren ikke det nøjagtige tal.

- Men jeg vil gerne rose personalet for at være virkelig ansvarlig i det daglige arbejde. Personalet har sin store del af æren for det meget lave smittetal, der er i Lemvig Kommune. De bruger alle de værnemidler, der er muligt, og de passer på ikke at bære smitten rundt. Det er lykkedes rigtig godt at passe på, så vi for eksempel ikke har fået bragt smitte hertil fra nabokommunerne, som jo har været meget hårdere ramt, end vi har været, siger Pia Ulv Helleland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark indvier lydkunst

Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce