Annonce
Struer

V-kritik af borgmester: Enegang og uoplyst enevælde

Team Care Protection ønskede at indrette det nedlagte plejehjem i Humlum som et tilbud til voksne borgere med personlighedsforstyrrelser og problemskabende adfærd. Foto: Frede Stengaard
Venstres gruppeformand hørte ved et tilfælde, at et Viborg-firma havde tilbudt at købe det nedlagte plejehjem i Humlum. Borgmesteren burde have fortalt det og orienteret os om henvendelsen i økonomiudvalget, mener han
Annonce

Humlum: - Uoplyst enevælde og en borgmester, der er ved at sætte et ellers godt samarbejde i byrådet over styr.

Sådan lyder kritikken af borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) fra Venstres gruppeformand i byrådet, Mads Jakobsen (V).

Det sker, efter at borgmester Niels Viggo Lynhøj (S) undlod at orientere økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget i Struer Kommune, da han for et par måneder blev opmærksom på, at et Viborg-firma var interesseret i at købe det nedlagte plejehjem i Humlum.

Firmaets ejere havde fået en rundvisning på Rosengården, hvor de nedlagte plejeboliger nu ligger øde hen, og udgangspunktet var et ønske fra Team Care Protection om at etablere et bosted for voksne med et sted mellem 40 og 70 nye arbejdspladser i Struer Kommune.


Vi har haft en holmgang over nogle bestyrelsesposter i MEC. Men generelt er vi gået ind i samarbejdet med flertallet i byrådet og med borgmester Niels Viggo Lynghøj for at få tingene til at fungere. Men med en enerådig borgmester er det svært.

Mads Jakobsen (V), gruppeformand, Venstres byrådsgruppe i Struer Kommune


Sagen blev lukket fra borgmesterkontoret, da Team Care Protection fik besked om, at Rosengården ikke var til salg, men at der muligvis ville åbne sig andre mulighed i forbindelse med et salg af Fjordbos bygninger på Jegindø.

- Struer Kommune får jo så mange henvendelser, konstaterer borgmester Niels Viggo Lynghøj.

Annonce

Ikke i orden

- Jeg kunne selvfølgelig godt have orienteret økonomiudvalget. Jeg kunne have fortalt det, uden at det nødvendigvis skulle have været med på udvalgets dagsorden som et konkret forslag, siger han om forløbet, der nu få kritik fra både Mads Jakobsen og Kjeld Graversgård fra Det Konservative Folkeparti.

- Det er rigtigt, at Struer Kommune forsøgte at sælge Rosengården med en sidste frist for at indsende et bud 8. november 2019, og at et salg til Team Care Protection ville kræve, at vi sendte det ud i et nyt udbud. Men det fik vi jo aldrig mulighed for at tage stilling til. Det er bare ikke i orden, mener Mads Jakobsen.

I et læserbrev til avisen, er de enige om at beskrive forholdene i byrådet som uoplyst enevælde.

- Vi har været inde i en svær periode med en kommunaldirektør, der tog af kassen, og vi har gjort vores bedste i Venstre for at få et bredt samarbejde i byrådet til at fungere.

- Vi har været ganske overordentligt samarbejdsvillige, mener Mads Jakobsen.

- Vi har haft en holmgang over nogle bestyrelsesposter i MEC. Men generelt er vi gået ind i samarbejdet med flertallet i byrådet og med borgmester Niels Viggo Lynghøj for at få tingene til at fungere. Men med en enerådig borgmester er det svært, mener han med opbakning fra Kjeld Graversgård fra Det Konservative Folkeparti.

Annonce

Mange forslag

Borgmester Niels Viggo Lynghøj henviser til, at der var enighed om at droppe planerne om at sælge det nedlagte plejehjem i Humlum, da der ikke kom et bud på bordet under udbudsrunden i november 2019.

- Vi var enige om, at det skulle undersøges, om Rosengården eventuelt skulle indgå som et element i en mere overordnet bolighandlingsplan. Jeg foreslog selv, at vi kunne flytte akutafsnittet ud til Humlum. Nu er der så også tanker om at indrette de tidligere plejeboliger som et tilbud til unge med behov for støtte fra kommunens afdeling for Handicap og Psykiatri, siger Niels Viggo Lynghøj.

En gruppe af seniorer fra Resen-Humlum har også lagt billet ind på at bruge en fløj af det nedlagte plejehjem som et nyt samlingspunkt i lokalsamfundet.

- Så der er mange forslag i spil, og vi blev enige om at nu, vi ikke kunne få solgt, ville vi give det tid og undersøge alle muligheder, siger Niels Viggo Lynghøj. Han oplyser, at Team Care Protection ønskede at indrette Rosengården som et tilbud til borgere med personlighedsforstyrrelser og problemskabende adfærd - og til voksne borgere dømt til strafferetslige foranstaltninger.

- Med en placering helt centralt i Humlum og på et stort og åbent areal, ville Rosengården måske ikke være det bedste sted at placere et tilbud til lige netop denne målgruppe, mener han.

Annonce

Fair behandling

Ejeren af firmaet Team Care Protection ApS., Brian Duch, har i øvrigt intet at udsætte på sagsbehandlingen i Struer Kommune.

- Vi bød på bygningerne da vi ledte efter et sted som vi kunne lave et special bosted til udviklings hæmmede borger som krævede god plads.Vi fik en fair behandling af kommunens politikere, og det er korrekt at vi kom for sent med vores bud, altså efter fristens udløb. Og at de så derefter måske har brug for pladsen selv, er jo en beslutning som står kommunen frit for. Så jeg mener ikke, der er noget her, som ikke tåler dagens lys. Vi er nu gået andre veje og har absolut ikke noget at udsætte Struer kommune for i deres håndtering af denne sag, skriver han i en kommentar til avisens artikel om sagen på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce