Annonce
Debat

Værditabsanmeldelse - sådan gør du

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Kære grundejere som bliver berørt af Vesterhav Nord,

Denne notits for at minde om, at tirsdag d. 9. marts er sidste frist for at søge om værditabserstatning.

Blandt mange andre har min datter og jeg gjort alt, hvad vi kunne, for at påvirke det kystnære vindmølleprojekt. Vi ønsker, at den grønne omstilling skal foregå ude på havet og ikke kystnært. Det er selvfølgelig glædeligt, at vi har fået ændret på designet af mølleparken, men det er samtidig en stor skuffelse, at etableringsaftalen nu er genoptaget. I 2023 opføres et større teknisk anlæg i noget af det aller smukkeste natur vi har.

Jeg har tænkt mig at søge værditabserstatning, fordi jeg mener, at herlighedsværdien ved hele vort område kommer til at lide et tab. Hele præmissen for opbygningen af vort sommerhusområde i Vejlby Klit er jo netop Vesterhavskysten. Jeg har ikke købt et hus her for at dyrke rhododendron, men for at være ved havet.

I fremtiden projekteres alle havvindmølleparker i statsligt udbud, 20 kilometer fra kysten eller mere, og måske bliver Vesterhav Nord den eneste møllepark på Vestkysten, som placeres så kystnært og samtidig parallelt med kysten. At et rigt land som Danmark skulle finde det nødvendigt at stille vindmøller op kystnært for at skaffe ”billig” strøm er en kæmpe fejltagelse. At møllerne stilles op foran alle husene og smukke Bovbjerg/Ferring gør det endnu mere grelt. Jeg kalder det: ”grøn omstilling uden vision”.


Energistyrelsen opfordrer faktisk grundejere til at bruge muligheden, da man ikke kan sige noget om tidligere afgørelser, fordi der ingen presedens er på området. Det er Taksationsmyndigheden, som træffer afgørelse i sagen.


Mit hus ligger som de fleste bag klitterne, og jeg vil formodentligt ikke kunne se de kommende møller fra huset, men jeg søger om erstatning alligevel. Jeg mener, at hele vort område påvirkes væsentligt, og dermed bliver vores enkelte ejendomme også påvirket væsentligt.

Der er aldrig før bygget kystnært i havet, og ingen ved, hvordan sagen vil falde ud. Energistyrelsen opfordrer faktisk grundejere til at bruge muligheden, da man ikke kan sige noget om tidligere afgørelser, fordi der ingen presedens er på området. Det er Taksationsmyndigheden, som træffer afgørelse i sagen.

Det er nemt nok at melde sig til, og man behøver ikke at skrive en lang rapport om, hvorfor man søger om erstatning. Mere info om hvordan man gør, og hvad det koster, fås på www.taksationsmyndigheden.dk - her går man ind på ”værditabsanmeldelse”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce