Annonce
Holstebro

Vær opmærksom: Både busser og tog får nye køreplaner 15. december

Det smitter af på køreplaner for busser og Lemvig-banen, når DSB og Arriva får nye køreplaner fra 15. december, hvor flere afgangs- og ankomsttider er justeret - især morgen og eftermiddage. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er især morgen og sidst på eftermiddage, at en række ankomst og afgangstider bliver justeret 15. december.

VESTJYLLAND: Både DSB og Arriva får nye køreplaner 15. december, og for at busser og tog passer sammen, bliver tiderne også justeret på en række busafgange.

Det er dog ikke en af de store omlægninger, der sker hos DSB, så de faste minuttal på en række afgange - for eksempel med ankomst til Holstebro på minuttallet .35 fra Herning og Vejle, bliver ikke ændret. Afgange fra Holstebro mod syd på minuttallet .20 er heller ikke ændret. Til gengæld er der justeret på flere afgange morgen og sidst på eftermiddagen, som falder uden for de faste minuttal.

Disse minutjusteringer smitter af til buskøreplanen for at opnå sammenhæng i rejsen for passagerer, der skifter mellem busser og tog.

Hos Midttrafik er der ændringer i køreplanen fra 15. december på busruter i Holstebro, Struer, Lemvig- området, og det inkluderer Holstebro Bybusser og Lemvigbanen.

Ændringerne omfatter rute 24, 26 og 33, hvor der er justering af afgangs- og ankomsttider morgen og eftermiddag på hverdage og i weekender.

På rute 270 til Thorsminde er der justering af afgangs- og ankomsttider på Flexbuskørsel lørdag og søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu skal vi have en ny børnehave

Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce