x
Annonce
Læserbrev

Vær nu nænsom ved vores havn

Læserbrev: ”Struer Kommune står bag planer for en omdannelse af Struer havn til en bæredygtig bydel, der tiltrækker liv og aktivitet for både borgere, besøgende og erhvervsliv”. Sådan står der i Udviklingsplan for Struer havn.

Som mangeårig bruger af havnen bliver jeg beklemt når der så tales om at bygge boliger på den gamle kulkaj. Vi har kun én havn, men mange andre gode muligheder for at bygge privatboliger.

Havnen bør være et muligt opholdssted for alle og ikke blive et privat boligområde kun for dem, der har mulighed for at betale. Dette synspunkt må da absolut få støtte fra et socialdemokratisk byrådsflertal.

Har beboerne i højhuset på værftet bidraget med liv og aktivitet på havnen? Jeg har ikke opdaget det.

Har beboerne i Sejlhusene bidraget med liv og aktivitet på havnen? Jeg har ikke opdaget det.

Kan beboere i boliger på kulkajen mon bidrage med liv og aktivitet på havnen? Har vanskelig ved at forestille mig det sker.

Har gennem mange år sejlet rundt i Danmark og set hvordan ellers velmenende konsulentfirmaer har fået lov, med politisk velsignelse, til at ødelægge havnemiljøer'med boligbyggeri.

En undtagelse er Lemvig hvor man med gode opholdssteder og legepladser for børn og voksne har formået at skabe aktiv og smukt havnemiljø og holde boliger på afstand af den nære havn. Må noget lige så godt ske i Struer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce