Annonce
Holstebro

Vælger statsstøtte fra på trods af stort underskud

Gert Normann Andersen (billedet) og sønnen Rasmus Normann Andersen må for første gang i mange år konstatere et underskud i de samlede aktiviteter. Alligevel bliver er der ikke søgt om hjælpepakker fra staten. Meldingen er, at de hellere vil klare sig selv. Arkivfoto: Morten Stricker
For første gang i en årrække er der underskud på driften i familien Normann Andersens selskaber. Alligevel fravælger firmaet hjælpepakker fra staten.
Annonce

Holstebro: Store overskud i millionklassen har været den normale standard for dykkerfamilien Normann Andersen, der har base og udgangspunkt i Holstebro.

Men coronapandemien og markant faldende aktivitet resulterer for første gang i mange år i underskud på driften i regnskabsåret for 2019/2020 i G.N. Underwater Invest, der indeholder tre selskaber.

- Det har været et meget dyrt år for os med mange ekstra udgifter i forbindelse med coronapandemien. Ikke mindst i april og maj lige efter nedlukningen gik det hele i stå. Vi er et andet sted nu, men der er stadig mange ekstra udgifter, siger administrerende direktør Rasmus Normann Andersen, der overtog den øverste post fra sin far for år tilbage.

Underskuddet på driften blev på 14,2 millioner kroner.

- Resultatet er langt fra tilfredsstillende. Men resultat er acceptabelt, når vi ser på et marked, der har været meget hårdt ramt i 2020 på grund af coronaen. Vi kan se på flere af vores konkurrenter, der er igennem rekonstruktion nummer to og tre for at klare sig igennem. Der er vi ikke, så på den måde klarer vi os, siger Rasmus Normann Andersen.

Annonce

Nej tak

På trods af et økonomisk usædvanligt år har firmaet valgt at sige nej til hjælpepakkerne fra staten.

- Vi kan klare os selv. Der er mange selskaber, der har brug for hjælp. Det bliver en frygtelig dyr regning til de kommende generationer, som vores samfund skal betale af på i mange år. Vi vil hellere klare os selv og ikke være afhængig. Vi har derfor valgt slet ikke at søge om støtte, siger Rasmus Normann Andersen, der heller ikke har sagt farvel til medarbejdere i de tre selskaber.


Resultatet er langt fra tilfredsstillende. Men resultat er acceptabelt, når vi ser på et marked, der har været meget hårdt ramt i 2020 på grund af coronaen. Vi kan se på flere af vores konkurrenter, der er igennem rekonstruktion nummer to og tre for at klare sig igennem. Der er vi ikke, så på den måde klarer vi os

Rasmus Normann Andersen


Ifølge direktøren er der sagt nej til statsstøtte på mindst tre millioner kroner.

Annonce

Udfordringer

Firmaets aktiviteter er delt i tre selskaber. De røde tal findes først og fremmest hos JD Craft, der driver rederivirksomhed med en flåde på 12 skibe. JD-Contractor arbejder med nedgravning og reparation af kabel- og rørinstallationer på havets bund. Den tredje og sidste del er JD Real Estate, der styrer en række erhvervsejendomme.

Der bliver ikke lagt skjul på, at det seneste regnskab ikke er prangende. Det ændrer heller ikke på opfattelsen, at en ændring af skattepraksis gør, at resultatet efter skat ender i plus.

Men der er tro på fremtiden, selv om der stadig er mange ekstra udgifter og en forøget konkurrence på de forskellige markeder.

- Vi ser med fortrøstning på fremtiden. Vi er stolte og glade over, at vi kan klare os selv. Der er mange andre, der må kæmpe hårdt for at overleve, siger Rasmus Normann Andersen, der ikke vil udelukke, at  det lokale firma vil være en del af den konsolidering, der allerede er i gang i branchen. Det kan eventuelt ske i form af opkøb.

G.N. Underwater Invest er begunstiget af en meget stærk egenkapital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce