Annonce
Erhverv

Vækst-vinder gør brugtvognshandlen gennemsigtig

Jesper Ratza var glædeligt overrasket over at vinde kategorien Growth DK ved EY Entrepreneur Of The Year. Der er tale om en konkurrencegren for virksomheder med deres primære vækst i Danmark. Pressefoto: EY
AutoProff fra Kolding står bag en bemærkelsesværdig vækstrejse i Danmark på bare seks år. Online-platformen, der gør autobranchen gennemsigtig, er allerede i gang med at udnytte sit internationale potentiale.

KOLDING/KØBENHAVN: Det er gået stærkt for Jesper Ratza Hansen, efter han for seks år siden satte strøm til sin idé om at skabe et online-auktionshus for brugtvognsforhandlere.

AutoProff - som virksomheden hedder - er kort fortalt transparent platform, hvor autobranchens aktører handler med hinanden. Gennemsigtigheden gælder for både køber, sælger og formidler, og systemet giver en garantipris i forhold til forhandleren.

- Det er egentlig en model, som jeg har kigget på i mange år, for det har altid irriteret mig, at kunden ikke kan få den rigtige markedspris. I vores system profiterer alle af digitaliseringen, siger Jesper Ratza Hansen, direktør og medejer af AutoProff med base i Kolding, og som allerede er på vej til at have bredt sit koncept ud i fem andre lande - Tyskland, Holland, Sverige, Polen og Østrig.

Jesper Ratza Hansen er uddannet biløkonom og er tidligere filialchef hos Autohuset Vestergaard i Vejle. Det var her, tankerne om at disrupte autobranchen indefra fik fart.

Annonce

Growth DK

Vinder:

  • AutoProff A/S, Kolding

Finalister:

  • Emmelev A/S, Otterup, bidrager blandt andet til den grønne omstilling og er Danmarks største producent af biodiesel, glycerin og nonGMO proteiner.
  • Better Energy A/S, Frederiksberg, udvikler, etablerer og driver solparker og en drivkraft i omstillingen til bæredygtig energiforsyning.

Stort internationalt potentiale

Væksten har været så markant, at AutoProff i 2019 er vinder af vækstkategorien Growth DK ved Entrepreneur Of The Year. Vækstprisen går til virksomheder, som har skabt markante resultater primært på hjemmemarkedet og dermed arbejdspladser i nærområdet.

- Her er tale om en entrepreneur, der for blot få år siden så en mulighed i bilmarkedet, og som med energi og passion har leveret markante resultater herhjemme – og ambitionerne rækker globalt. Juryen hæfter sig ved historien om en ny forretningsmodel, der har disruptet markedet i Danmark – og ved en skalerbarhed, der tegner et stort internationalt potentiale. Med nye forretningsmodeller, nye afregningsprincipper, anvendelse af nye teknologier som kunstig intelligens og big data har AutoProff skabt markant vækst, forklarer Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, om årets danske vinder i vækstkategorien.

Jesper Ratza Hansen forventer, at 100.000 biler passerer gennem AutoProffs system i Danmark i år - og 125.000 bilhandler samlet set. Målet hedder en halv mio. handler i 2021. Det skal den igangværende internationalisering hjælpe med til.

Intet salær og 2013-priser

Omsætningen rundede 300 mio. kroner i 2018, hvor AutoProff nåede et resultat før skat på knap 10 mio. kroner. Det er samtidig sket uden at tage salær eller at sætte priserne op gennem de første seks år, men hvordan tjener Jesper Ratza Hansen og sine 60 ansatte så pengene?

- Vi har seks-syv forskellige indtægtskilder. For eksempel tilbyder vi transport af de handlede biler som service, vi har vores abonnementsordning, og vi har et system for sikker betaling, PayProff. Og så har vores platform vist en god skala-effekt, siger Jesper Ratza Hansen, som for nylig også vandt titlen som årets ejerleder i Syddanmark som blandt andre PwC står bag.

Nu kan han også kalde sig national vinder af vækstkategorien Growth DK ved EY Entrepreneur Of The Year. En pris, som årets vinder af kategorien Globalization og finalist i hovedkonkurrencen for tredje år i træk, Netcompany Group, vandt i fjor. Administrerende direktør i Netcompany, André Rogaczewski, er i øvrigt investor og bestyrelsesmedlem i AutoProff.

AutoProff fra Kolding vandt prisen Growth DK ved EY Entrepreneur Of The Year 2019. Prisen hædrer virksomheder, som har skabt markante resultater primært i Danmark. Her er direktør og medejer, Jesper Ratza Hansen (nummer to fra højre med trofæet i hænderne), samlet med sit team ved prisfesten i København torsdag 28. november. Pressefoto: EY
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Uro i nattelivet i weekenden

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce