Annonce
Debat

Vækst og udvikling kommer ikke af sig selv

Anders G. Jacobsen. Pressefoto: Ole Mortensen
Annonce

Læserbrev: ”Vækst og udvikling af erhvervsområdet skal prioriteres højt. Der skal være særlig fokus på at udnytte potentialet for vækst som følge af motorvejen, og Holstebro Kommune vil samarbejde med erhvervslivet for at sikre vækst i antal arbejdspladser.” Denne tekst fik Venstres byrådsgruppe blandt andet skrevet ind i budgetforliget for 2021.

En tekst, som jeg gerne vil fremhæve som et vigtigt element i det indgåede budgetforlig. Vigtigt fordi vi har behov for tiltag, der kan gøre kagen større. I en tid hvor økonomien er stram på grund af en lav kassebeholdning, og hvor vi kan se ind i en fremtid med stigende udgifter inden for social- og sundhedsområdet, så er det afgørende, at vi får sat fokus på, hvordan vi kan tiltrække virksomheder og dermed få skabt flere arbejdspladser til gavn for en større samlet kommunal selskabs- og indkomstskat.


Vi er nødt til at være mere aktive og opsøgende. Vi kan ikke vente på, at der falder en appelsin i turbanen.

Anders G. Jacobsen, byrådsmedlem (V), Holstebro


Og ja, der bør være et potentiale for vækst som følge af motorvejen. Som Dagbladet så fint redegjorde for i sin artikel i lørdags i forbindelse med det aktuelle to års jubilæum for indvielsen af Holstebro-motorvejen, så har motorvejen endnu ikke kastet en solgt erhvervsgrund af sig i det nye og store erhvervsområde ved Søndergård med facade ud til motorvejen. En 110.000 kvadratmeter stor erhvervsudstykning, som vi i kommunen har bekostet i alt 29 millioner kroner på for at erhverve og byggemodne.

Der er ingen, der siger, at det er nemt at tiltrække virksomheder til vores landsdel. Vi er fra starten af bagud på point i forhold til såvel det østjyske bybånd som trekantsområdet. Men det ændrer ikke på, at vi har en bunden opgave, der skal løses. Vi er nødt til at være mere aktive og opsøgende. Vi kan ikke vente på, at der falder en appelsin i turbanen. Og ja, så må vi se i retning af resten af Nordvestjylland, Salling og Thy. Det er herfra, at virksomheder vil kunne se en fordel i en placering tæt på Holstebro-motorvejen.

Lad os derfor få sat fokus på denne opgave på tværs af de relevante udvalg og forvaltninger i kommunen til gavn for en bedre fælles økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce