Annonce
Debat

Væk med skråsikkerheden, statsminister - frem med nuancerne

Debat: Kære Mette Frederiksen! Vi er ikke altid enige, og ofte har jeg haft lyst til at lægge alle nuancer til side og skråsikkert påstå, at du tager fejl. Men jeg har strakt mig og prøvet at forstå nuancerne i din måde at lede landet på. Tænkt, at du måtte ha' gode intentioner bag mærkværdige forslag, og holdt hånden over dig, da du stod alene med alle informationerne og lukkede vores land ned.

Rasmus Elkjær Larsen, På Kant, Danmark

For tingene er ikke altid så sort-hvide. Der findes ofte gode grunde bag de holdninger, jeg ikke forstår. Det synspunkt forsøger vi at give videre til vores børn. Det lærer de at tage livtag med i den kommunale børnepasning, og skolen følger op med dannelse og demokratiforståelse på skemaet.

For det værste, der kan ske, er at vores lille skønhedsplet på verdenskortet deles op i en polariseret befolkning, der skråsikkert afviser andres holdninger og ytringer, fordi man ikke gider sætte sig ind i dem. Det giver et giftigt debatforum og en fordummende dialog. Udlændingedebatten er et godt skræmmeeksempel.

Annonce

Derfor var jeg lige ved at kløjes i min makrelmad, da jeg læste dit opslag på Facebook: At der ikke er plads til nuancer i abortspørgsmålet! Der skal da altid være plads til nuancer i etiske spørgsmål.


Jeg kender mange, der på den ene eller anden måde har haft abortspørgsmålet inde på livet. For et lille liv i livmoderen sætter naturligt nok spor i livet.

Fra debatindlægget


Jeg kender ingen, der ønsker kvinderne tilbage til kødgryderne, eller en tilbagevenden til kvaksalveri med strikkepinde, men jeg kender mange, der på den ene eller anden måde har haft abortspørgsmålet inde på livet. For et lille liv i livmoderen sætter naturligt nok spor i livet.

Mere ærgerlig blev jeg, da din socialdemokratiske ligestillingsordfører, Lars Aslan Rasmussen, til Kristeligt Dagblad nuanceret præciserer, at han ikke ønsker, at emnet skal give taletid til mandlige politikere og den kirkelige højrefløj. Det kan han som mandlig politiker og en del af den socialdemokratiske højrefløj jo godt mene. Men kan du ikke selv se, hvor skørt det lyder - ja faktisk lidt uhyggeligt?

Jeg tror, du ønsker at fastslå, at ingen kvinder behøver være nervøse for at miste retten til egen krop. Lad os stå sammen om det. Men du skal da ikke plædere for en skråsikker, polariserende stil, hvor grupper af samfundet holdes ude af debatten, bare fordi de problematiserer de holdninger, du har.

Jeg vil derfor gerne forsvare retten til en nuanceret debat. Uanset emne. For hvad bliver mon det næste, du ikke vil nuancere? Vi har brug for nuancerne til at forstå hinanden. Håber, du forstår.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); indehaver af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Annonce
Kultur For abonnenter

Nostalgifestivalen møder kritik: Holder I det skjult, at ingen af hovednavnene kommer?

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Nybyggere i klemme: Erhvervsfolk strides om retten til jordstykke og millionfortjeneste

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Holstebro

Corona: Smitten har igen fået fat i Holstebro

Struer

Lækkerbisken til cykelfans: Mark Cavendish åbner ballet i Struer

Struer For abonnenter

Banken forlanger sikkerhed for, at politikere fra byrådet holder sig fri af både hvidvask og terrorisme

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Meningsmager og mor til autist: Autist er noget, man er

Erhverv

Borbjerg-købmand tager konkurrencen op: Udvider for 2,5 millioner kroner

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Kultur

Hovednavnet afsløret til Run to the Beat

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Struer

Rådgivning for fædre åbner igen

Annonce