Annonce
Holstebro

Vådt vejr holder gæster fra friluftsbadene

En sommerdag med regnvejr betyder at der er ingen besøgende i friluftsbadet. Foto: Morten Stricker
Den ustadige sommer holder gæsterne fra Holstebro og Mejrup Friluftsbad. I Mejrup har man dog solgt mange husstandsbilletter, fortæller Torben Strømgaard.

HOLSTEBRO: Den ustadige sommer holder gæsterne fra Holstebro og Mejrup Friluftsbad, men i Mejrup har man stadig pæn opbakning, siger Torben Strømgaard, der er centerleder for Mejrup Kultur – og Fritidscenter.

- Vi har solgt 475 husstandbilletter, hvor vi solgte 525 sidste år, så det er tæt på det samme, og vi er godt tilfredse, siger Torben Strømgaard.

Han fortæller, at der samtidig er stor opbakning til deres svømmeundervisning, hvor man har haft 110 børn med, så det er på niveau med sidste år, forklarer centerlederen.

Daglig leder i Holstebro Friluftsbad, Karoline Hvingelby, forklarer, at man ikke har nogen svømmeundervisning, men at man har solgt nogle partoutkorts.

- Vi har nogle gæster, som kommer flere gange i løbet af sæsonen, men når det regner, så kommer der slet ingen gæster, og så kan vi ligeså godt lukke ned, siger Karoline Hvingelby.

Hun valgte torsdag at sænke flaget tidligt, fordi det var begyndt at regne, og der var derfor ingen grund til at holde åbent.

Annonce
Når der ikke er nogle gæster, så kan Karoline Hvingelby lukke tidligt. Det vises ved, at flaget hales ned. Foto: Morten Stricker

Færre dagsbilletter

Selvom Torben Strømgaard forklarer, at det er en god sæson i Mejrup Friluftsbad, og at der er stor opbakning til friluftsbadet, så kan han også mærke, at sommeren ikke er den samme som sidste år.

- Vi sælger færre dagsbilletter, og de er afgjort af, hvordan vejret er, så det er ikke noget, som vi er herre over, siger Torben Strømgaard.

Selvom der ikke var nogle gæster i Holstebro Friluftsbad torsdag, så er det dog ikke ensbetydende med, at Karoline Hvingelby og hendes kolleger ikke har noget at lave, forklarer hun.

- Vi får tiden til at gå med forskellige ting. Vi kan gøre bedre rent, og der er tid til det hele, men det er klart, at hvis vi ikke er særlige mange på arbejde, så kan vi godt sende nogen hjem, siger hun.

Hun fortæller, at det er hendes erfaring, at det samtidig kræver flere dage med godt vejr, før der virkelig skal komme gang i den i friluftsbadet.

- Sidste sommer var noget helt exceptionelt. Det var ikke noget, som vi havde forventet ville ske igen i år, siger Karoline Hvingelby.

Sjovt med gæster

Selvom Karoline Hvingelby har haft færre travle dage i år, så nyder hun dog, når der er mange gæster på besøg i Holstebro Friluftsbad.

- Det er sjovt, når vi har mange gæster, så kan vi gå og hygge med dem, og der er noget at lave, det er rigtigt hyggeligt, siger hun.

Hun forklarer, at man i tiden før skolernes ferie har flere, der kommer forbi med store grupper af børn. Ligesom studenterne typisk er forbi, når de får huerne på - dog typisk uden for åbningstiden.

- I slutningen af juni havde vi en stor gruppe med 60 børn forbi, og det er klart, at det er, fordi der er nogen, som skal på koloni, og så er det en god måde at beskæftige børnene på, siger hun.

- Studenterne derimod har vi kun haft to forbi af, altså af dem som har købt billet. Vi opdager det kun, hvis de har svinet, eller der er blevet ødelagt noget, men hvis der er pænt og rent, så er det ikke noget, vi bemærker, fortsætter den daglige leder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce