Annonce
Alarm 112

Våbenlager og narko i villa giver mænd ni og ti års fængsel

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Politiet fandt 14 våben og 300 stykker ammunition samt tre kilo kokain i nordsjællandsk villa.

To mænd idømmes henholdsvis ti og ni års fængsel for at have haft et våbenlager i en villa i Skævinge i Nordsjælland.

Det har et nævningeting tirsdag afgjort ved Retten i Hillerød, oplyser anklager Rasmus von Stamm.

Mændenes lager bestod blandt andet af 12 gaspistoler, der var omdannet, så de fremstod som pistoler af mærket Glock 25 og kunne skyde med skarpt, ligesom de lå inde med en Smith & Wesson-revolver og en Ruger-revolver.

Hertil fandt politiet 300 stykker ammunition. Alt sammen var gemt i villaen i Skævinge.

Desuden var den 42-årige, der blev idømt ti års fængsel, også i besiddelse af tre kilo kokain, som politiet fandt i villaen.

Den 39-årige er ikke kendt skyldig i besiddelse af narkoen, men for at have overdraget det.

Derudover gemte den 42-årige på et stort lager af designermøbler, som anklager Rasmus von Stamm ville have konfiskeret, men det afviste retten.

Politiet fandt således blandt andet frem til stolene ”Ægget” og ”Svanen” designet af Arne Jacobsen, Hans J. Wegners ”Wing Chair” og et elipsebord designet af Piet Hein, da de ransagede boligen.

Det var i første omgang designermøblerne, der afslørede de to mænds våbenlager.

Politiet ransagede villaen 10. januar 2019, da man fik et tip om salg af designermøbler fra ejendommen.

Da politiet ankom løb den 42-årige ud ad bagdøren med en sportstaske indeholdende pistolerne, ammunitionen og kokainen, hvorefter han smed det over hækken til naboen, inden han blev anholdt.

Man fandt først frem til den 39-årige 10. maj ved hjælp af dna-spor, som politiet fandt på en af gaspistolerne.

Mændene har siddet varetægtsfængslet siden anholdelserne.

Sagen har ligget hos specialgruppen Særlig Efterforskning Øst (SEØ). SEØ arbejder med at opklare organiseret og grænseoverskridende kriminalitet.

Den 39-årige ankede dommen på stedet, mens den 42-årige udbad sig betænkningstid. Der er fortsat navneforbud i sagen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Lyngvilds peptalk til iværksættere

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Annonce