Annonce
Alarm 112

Våbenlager og narko i villa giver mænd ni og ti års fængsel

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Politiet fandt 14 våben og 300 stykker ammunition samt tre kilo kokain i nordsjællandsk villa.

To mænd idømmes henholdsvis ti og ni års fængsel for at have haft et våbenlager i en villa i Skævinge i Nordsjælland.

Det har et nævningeting tirsdag afgjort ved Retten i Hillerød, oplyser anklager Rasmus von Stamm.

Mændenes lager bestod blandt andet af 12 gaspistoler, der var omdannet, så de fremstod som pistoler af mærket Glock 25 og kunne skyde med skarpt, ligesom de lå inde med en Smith & Wesson-revolver og en Ruger-revolver.

Hertil fandt politiet 300 stykker ammunition. Alt sammen var gemt i villaen i Skævinge.

Desuden var den 42-årige, der blev idømt ti års fængsel, også i besiddelse af tre kilo kokain, som politiet fandt i villaen.

Den 39-årige er ikke kendt skyldig i besiddelse af narkoen, men for at have overdraget det.

Derudover gemte den 42-årige på et stort lager af designermøbler, som anklager Rasmus von Stamm ville have konfiskeret, men det afviste retten.

Politiet fandt således blandt andet frem til stolene ”Ægget” og ”Svanen” designet af Arne Jacobsen, Hans J. Wegners ”Wing Chair” og et elipsebord designet af Piet Hein, da de ransagede boligen.

Det var i første omgang designermøblerne, der afslørede de to mænds våbenlager.

Politiet ransagede villaen 10. januar 2019, da man fik et tip om salg af designermøbler fra ejendommen.

Da politiet ankom løb den 42-årige ud ad bagdøren med en sportstaske indeholdende pistolerne, ammunitionen og kokainen, hvorefter han smed det over hækken til naboen, inden han blev anholdt.

Man fandt først frem til den 39-årige 10. maj ved hjælp af dna-spor, som politiet fandt på en af gaspistolerne.

Mændene har siddet varetægtsfængslet siden anholdelserne.

Sagen har ligget hos specialgruppen Særlig Efterforskning Øst (SEØ). SEØ arbejder med at opklare organiseret og grænseoverskridende kriminalitet.

Den 39-årige ankede dommen på stedet, mens den 42-årige udbad sig betænkningstid. Der er fortsat navneforbud i sagen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce