Annonce
Lemvig

Usikkert om Livsstilshøjskolen åbner

Gitte Bitsch fortalte i januar om Livsstilshøjskolen på et offentligt arrangement, men et par måneder efter blev skolen tvunget til at lukke på grund af coronaen. Arkivfoto
Vi ved endnu ikke, om vi bliver tolket som en højskole, der kan åbne, siger den konstituerede forstander for Livsstilshøjskolen
Annonce

Gudum: De danske højskoler er blandt de institutioner, der må åbne dørene igen mandag 8. maj. Det er blandt de løsninger, som regeringen og folketingets partier forhandlede på plads og offentliggjorde fredag morgen. Det er dog usikkert, om de to højskoler i henholdsvis Gudum og Nørre Nissum er med på åbningsvognen, for der er et forbehold: Smitteforholdene skal tillade det.

- Derfor venter vi på at høre, under hvilke restriktioner vi må åbne, siger den konstituerede forstander for Livsstilshøjskolen, Gitte Bitsch.

Begge højskoler har elever, der kan være særligt udsatte under corona-epidemien. Det gælder seniorhøjskolen i Nørre Nissum, hvor gennemsnitsalderen er meget høj. Derfor vil skolen helst ikke udtale sig om en eventuel åbning i dag.

- På livsstilshøjskolen har vi mange forskellige kursister - også nogle, der er udfordret på deres livsstil, og så er man sårbar i forhold til corona, siger Gitte Bitsch.

Der ud over kan livsstilshøjskolen ikke sidestilles med de kendte ungdomshøjskoler, hvor kursisterne bor og opholder sig under længere ophold.

- Sådan nogle som os optager løbende nye kursister. Vi står for eksempel overfor en række sommerkurser af en uges varighed. Derfor er vi spændt på, om åbningen også er for en type højskole som vores. I begyndelsen fik vi jo at vide, at vi kunne være superspredere, siger Gitte Bitsch.

Alligevel vejrer hun morgenluft.

- Det er da rart, at højskolerne igen er kommet på tale. Det ville være rart at kunne sige, vi kører for fulde sejl fra 8. juni, men vi må vente og se frem til næste uge, hvor vi får flere fact på bordet. Højskolernes foreninger arbejder netop nu, at man tager hensyn til de forskellige højskoler, så man skal åbne på forskellig vis. Derfor tør vi ikke indikere noget endnu, siger Gitte Bitsch.

Hun har dog gjort sig nogle overvejelser om, hvordan en åbning kan ske, og hvordan eleverne kan spredes ved at inddrage sognehuset i Gudum og lade eleverne spise i flere hold.

- Men er vores konstallation for sårbar, så venter vi nok. Det skal være trygt at komme hos os, når vi åbner igen, siger Gitte Bitsch.

Annonce
Annonce
Holstebro

Kamp skifter til dansk tophold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce