Annonce
Udland

USA's centralbank fastholder renteniveau

Leah Millis/Reuters
Der er heller ikke umiddelbart lagt op til ændringer af renteniveauet på de kommende rentemøder.

Den amerikanske centralbank fastholdt onsdag som ventet den toneangivende rente på niveauet 1,5-1,75 procent.

Der er umiddelbart heller ikke lagt op til ændringer af renteniveauet på de kommende rentemøder.

Men på årets sidste møde i bankens ledelse blev det understreget, at der vil blive holdt nøje øje med lav inflation og udviklingen i den globale økonomi. Det skriver Reuters.

13 af de 17 bankchefer, som har givet deres renteforventninger til kende i det såkaldte dot plot-diagram, forudser, at renten vil være uændret frem mod slutningen af næste år, skriver Bloomberg News.

I Danske Bank siger senioranalytiker Mikael Olai Milhøj, at beslutningen om at holde rentemålsætningen i ro kommer efter tre møder i træk med rentenedsættelser.

- Det er ikke så overraskende, at den amerikanske centralbank nu afventer og ser tiden lidt an, for de fleste komitémedlemmer havde forud for mødet sagt, at de mener den nuværende pengepolitik er ”passende”.

- I sommer var der en stor frygt for, at amerikansk økonomi var på vej mod en recession som følge af dårligere nøgletal, ikke mindst rundt om i verden, og høj handelspolitisk usikkerhed, skriver han i en skriftlig kommentar.

- De økonomiske nøgletal tyder på, at væksten i verdensøkonomien har stabiliseret sig, og der er måske også få tegn på, at der er ved at komme mere gang i hjulene.

Mikael Olai Milhøj tilføjer, at de stærke jobrapporter i USA i de seneste måneder også har mindsket recessionsfrygten.

Ser man på tonen i pressemeddelelsen, så står det klart, at komitémedlemmerne synes, at amerikansk økonomi ser stærk ud, men at der er udfordringer med vækst globalt.

I Dansk Industri siger cheføkonom Allan Sørensen, at det ikke er overraskende, at den amerikanske centralbank holder renten i ro i denne omgang.

- Der er stadig et betydeligt pres på det arbejdsmarked, og derfor er det naturligt, at centralbanken ikke trykker yderligere på speederen, siger Allan Sørensen i en skriftlig kommentar.

- En ny rentesænkning vil kunne vise sig at være en overdosering i forhold til den opbremsning, der er i sigte. Vi skal huske på, at den amerikanske centralbank allerede har sat renten ned tre gange siden i sommer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce