Annonce
Lemvig

Usædvanlig første behandling af budgettet

Der er indgået budgetforlig mellem de seks partier her personificeret ved gruppeformændene, og det kommer først til debat 30. oktober til endelig vedtagelse. Fra venstre Jens Lønberg (C), Ole Margon (B), Karl Balleby (DF), Erik Flyvholm (V), Kenneth Bro (S) og Arne Noe (SF). Foto: Lars Kamstrup
Det er allerede for sent at komme med nye forslag og ændringer til budgetforliget

Lemvig: Normalt er første behandlingen af budgettet for det kommende år en omfangsrig sag på byrådsmødet, hvor der er mange og lange indlæg omkring den vigtige sag, hvad der skal prioriteres af aktiviteter i kommunen for fremtiden.

Sådan var det ikke i år. Budget-processen er rykket på grund af folketingsvalg og regeringsdannelse, så byrådspolitikerne i Lemvig Kommune nåede først i mandags, da de seneste tal kom, at lave et budgetforlig. Det var for sent til, at det kunne komme med som forslag til første behandlingen onsdag aften.

Budgetforliget kan først vedtages ved 2. behandlingen 30. oktober, og da fristen for at komme med ændringsforslag var i tirsdags, så er der ikke længere mulighed for at komme med nye ændringsforslag. Der er altså kun forliget at sige ja eller nej til, og da alle 21 byrådsmedlemmer står bag, så er det et ja. Og det uanset hvad der kommer ind af høringssvar under høringsperioden. Ingen kan trække sig fra enkelte dele af forliget, fordi det er for sent at komme med nye forslag. Det er enten hele forliget eller ingenting, og det er ikke noget reelt valg, da der jo skal være et budget.

Derfor blev første behandlingen af budgettet meget kort og kun en overordnet gennemgang fra borgmester Erik Flyvholm af nogle tendenser ud fra et grundbudget, som jo altså ikke skal vedtages endeligt.

Der var da heller ingen kommentarer fra andre i byrådssalen, som alle vil gemme krudtet til 30. oktober

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Her er Holstebros nye skolechef

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce