x
Annonce
112

Uro i nattelivet i weekenden

Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
To modstræbte sig anholdelse i løbet af weekenden.

Holstebro: Der var nok at se til i nattelivet for for Midt- og Vestjyllands politi denne weekend.

Natten til lørdag - klokken 0.24 kunne dørmændene på en beværtning i Østergade ikke få en 43-årig mand til at forlade stedet. Da politiet mødte op, modstræbte manden sig anholdelse. Også han fik en sigtelse for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen med hjem.

Natten til søndag - klokken 01.05 - fik politiet en bemærkning med på vejen fra en 20-årig mand, der råbte "fuck politiet" efter ordensmagten. Politiet fik ikke ved denne lejlighed fat i manden. Men det fik det senere.

For klokken 02.51 blev politiet sendt ud til en voldssag i Østergade, hvor en 40-årig mand nikkede en 20-årig mand en skalle på en beværtning.

Da dørmændene holdt en 40-årig tilbage, dukkede den 20-årige fra tidligere på aftenen op, og ville hjælpe sin 40-årige ven. Da politiet ville anholde den 20-årige, modsatte han sig anholdelse og blev derfor sigtet for for både at blande sig i dørmændenes forretning og ikke at ville lade sig anholde. Den 40-årige gik derfra med tre sigtelser for vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce