Annonce
Struer

Folketingsmedlem: - Selv som liberale må vi erkende, at der er steder, hvor markedskræfterne ikke slår til

- Æv, jeg komme ikke med i puljen, kunne Mads Jakobsen fint have tænkt det, da han her står her og kigger ned i rabatten langs Meldgårdsvej, hvor Jysk Energi Fibernet lagde kablerne i jorden allerede i 2019. Nu har naboerne, Per Kristiansen (t.v.) og Holger Lauritsen, fået lovning på at få adgang, men altså ikke Mads. Foto: Frede Stengaard
Et bredt flertal i Folketinget har erkendt, at markedskræfterne ikke slår til, hvis alle skal have adgang til en bredbåndsforbindelse til cyberspace
Annonce

Struer: Mads Jakobsen blev efterladt i et dybt hul i den danske udrulning af fibernet, da hans naboer fik adgang.

Jysk Energi Fibernet måtte afslå Mads Jakobsens ønske om at komme med på projektet.

- Der var ikke økonomi i det, fastslog projektlederen hos Jysk Energi.

Nu sidder han så der, Mads Jakobsen, med sit cim-kort i telefon og tablet og hakker sig gennem, hvad der kommer ind af dagsordener og dokumenter, når han skal holde sig opdateret som gruppeformand for Venstre i byrådet, formand for Struer Forsyning og formand for det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s og Dansk Affaldsforening.

- Det går, men det er ikke optimalt. Alle burde have adgang til en bredbåndsforbindelse, hvis de ønsker det, mener han.

-  Som samfundet har udviklet sig, burde en fiberforbindelse være kritisk infrastruktur. Det burde være en samfundsopgave at få ud til alle, mener han.


En holdning, man kunne mistænke ham for at have indtaget, efter at Jysk Energi Fibernet har afvist hans ønske om at få fibernet som alle hans naboer på Meldgårdsvej i Fousing.

Men det er efterhånden mange år siden, han indtog den samme holdning i en diskussion med Ole Agergaard Olsen, da denne var aktiv i politik for Socialdemokratiet.

- Vi forsøgte at gøre det til en opgave for de kommunale forsyningsselskaber, da vi for snart mange år siden etablerede MidtVest Bredbånd. Struer Energi var med i ejerkredsen, og jeg mente også dengang, at det var en god idé. Ole var sælger for TDC og selvfølgelig imod det,  husker Mads Jakobsen.

At MidtVest Bredbånd så endte som en fiasko, er en helt anden historie.

- Idéen var god, mener Mads Jakobsen også i dag.

- Det kunne bare ikke lade sig gøre. Det var direktørens vision, at vi skulle levere bredbånd fra de kommunale forsyningsselskaber, så det kom hele vejen ud til Maren i Kæret. Det ville jeg gerne være med til at kæmpe for. Men vi kunne ikke få lov. Det skulle ske i lige konkurrence med de private udbydere, konstaterer han.

Private udbydere, som altså ikke har været i stand til at levere.

Det må Mads Jakobsen erkende på den hårde måde, nu han selv er faldet ned i et af de dybe huller i nettet, hvor det bliver svært at få etableret forbindelse.

Men det er også blevet en sag for et bredt flertal i Folketinget.

- Selv som liberale må vi erkende, at der er steder, hvor markedskræfterne ikke slår til, siger Thomas Danielsen (V), som sidder på et af de vestjyske mandater for Venstre i Folketinget.

- Alle har erkendt, at der må statslig støtte til at få de private udbydere med på en mere udbredt udrulning af fibernettet. Det var derfor, vi opfandt bredbåndspuljen som en tilskudsordning, der skulle gøre det rentabelt, fortæller Thomas Danielsen.

- Det var Venstre-regeringen, der satte det i gang, og selv om den socialdemokratiske regering lagde op til at ville sløjfe bredbåndspuljen, ser det da heldigvis ud til, at den fortsætter, siger han og kan kun beklage, at der altså stadigvæk er huller i dækningen.


Selv som liberale må vi erkende, at der er steder, hvor markedskræfterne ikke slår til.

Thomas Danielsen (V), folketingsmedlem for Venstre, bosiddende i Holstebro og valgt i Struer-kredsen


- I dag er det jo næsten lige så afgørende at have adgang til en bredbåndsforbindelse som det er at have strøm i stikket. Det havde vi bare ingen idé om, da internettet blev etableret midt i 1990´erne. Vi anså det mere eller mindre som en døgnflue, og når der allerede var private udbydere, der arbejdede på en udbredelse, var det ikke noget, vi ville gå ind i som politikere. Vi ville ikke skræmme de private udbydere væk, konstaterer han.

- Dengang var det en luksus. Havde vi kunnet forudse udviklingen, havde vi nok grebet det anderledes an, erkender han i dag og må melde pas, når han bliver præsenteret for Mads Jakobsens helt konkrete problem med at få adgang.

- Jeg kan selvfølgelig ikke sagsbehandle helt ned på de konkrete adresser, men bare opfordre til at man finder sammen og får adgang til de nye bidrag fra bredbåndspuljen, siger han.

Annonce
Annonce
Lemvig

Det skal være et rart sted at være

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce