Annonce
Ulfborg/Vemb

Ungt par vil genskabe den lokale rideklub

Natascha Albrektsen (t.v.) og Isabell Abildbren (t.h.) håber at kunne få held til at købe de bygninger, der tidligere har huset Husby Rideklub. Parret vil igen lave rideklub i de forladte bygninger. Foto: Jan Briks
Håber at kunne genskabe den rideklub i Husby, der i mange år har været lukket ned.

Husby: Det er stadig i den spæde idefase. I den fase, hvor man er ved at undersøge mulighederne for økonomisk støtte fra fonde, sponsorater og de lokale.

Men ideen er, at den rideklub, der igennem flere årtier har været en levende del af lokalområdet ved Husby, igen skal blive samlingssted for unge ride-interesserede.

- Vi vil gerne have det op at stå igen som rideklub. For der er 25 kilometer herfra til den nærmeste rideklub, og vi vil gerne kunne gøre noget godt for de unge her i området, siger 22-årige Natascha Albrektsen, der lige nu er på uddannelseshjælp. Hun er for knapt fire måneder siden flyttet til Husby med sin kæreste, 21-årige Isabell Abildgren.

Det unge par har begge ønske om en fremtid som delvis dyremassør eller dyrehvisker og hundeadfærdsinstruktør og har et stort hjerte for dyr. Begge har de gået til ridning, siden de var ganske små.

Parret har kig på den gård, Ramsgaard, der ligger få hundrede meter fra deres hjem, og som tidligere har fungeret som rideklub. For få år siden blev stedet forladt, og bygningerne sat til salg. Og siden har naturen og knæhøjt græs overtaget på stedet.

- Men staldene er i fin form, og der er en god terrænridebane. Vi tror godt, vi kan få sat det i stand, siger Isabell Abildgren.

Parret har for lidt over en uge siden lagt en "føler" ud på Facebook, hvor de har luftet ideen for de lokale i området:

- Og det lyder til, at der er mange, der gerne vil have det op at stå. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger, siger Isabell Abildgren.

Annonce

Turbulent fortid

Både Isabell Abildgren og Natascha Albrektsen, der begge kommer fra Fyn, haft en turbulent barn- og ungdom.

- Min mor har været ude i et alkoholmisbrug, så jeg kommer fra et ret stramt miljø med alkohol og euforiserende stoffer. Det er jeg kommet ud af, og jeg er selv blevet clean her for to år siden og har været det siden, siger Natascha Albrektsen. Kæresten tilføjer:

- Vi har haft nogle hårde tider og har haft nogle dårlige mennesker omkring os. Men herude er en hel ny start med nogle fantastiske mennesker, hvor vi har mulighed for at være os selv, siger Isabell Abildgren, der håber, at lokalområdet vil bakke op om deres drøm om at købe og sætte de gamle ridelokaler i stand.

- Man møder rigtig mange gode mennesker herude, der er klar til at give en hånd med, så jeg tvivler ikke på, at det kan lade sig gøre at få gården op at køre igen, siger Natascha Albrektsen, der håber, at stedet kan blive et fristed for områdets unge.

Fint initiativ

Bygningernes nuværende ejer, Hanne Ramsgaard, der er flyttet til Sjælland, hvor hun bor med sin kæreste, synes umiddelbart godt om parrets ide:

- Det er da rigtig fint og godt med et initiativ, og nogle der tør tage fat, siger hun.

De to kvinder har endnu ikke søgt om økonomisk støtte fra fonde eller sponsorater. Det er det næste, de nu skal igang med.

- Hvis folk har lyst til at donere – og der er penge nok i kassen – køber vi stedet. Det skal op at køre så hurtigt så muligt, siger Natascha Albrektsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce