Annonce
Erhverv

Ungt kærestepar åbnede butik - det gik ikke - nu prøver de igen

Kæresteparret Mette Aasberg og Emil Ultang er begge studerende, men driver ved siden af studierne "Den Lille Garnbiks". Hun er tyve, han er enogtyve. Foto: Morten Stricker
Tabte sparepenge og en stak plakater, som ingen har lyst til at købe, kunne skræmme nogle unge iværksættere væk. Andre tænker: "Det er vildt gode lærepenge". Mette Aasberg og Emil Ultang tilhører sidste kategori.

Holstebro/Aahus: Man åbner ikke bare lige en netbutik med unikke plakater - og så vælter kunder og penge ind.

Det har kæresteparret Mette Aasberg og Emil Ultang lært på den hårde måde. De er brændt inde med et større antal unikke plakater, designet af duoens kreative hjerne, Mette.


Der er mange, der har spurgt, om vi ikke er helt vildt trætte af, at vi har brugt de penge. Men vi føler ikke, at de er spildt, for det har været helt vildt gode lærepenge. Det har givet nogle erfaringer, der er mange flere penge værd, hvis man godt vil drive forretning.

Emil Ultang, iværksætter.


Og væk er de sparepenge, de selv har knoklet for via adskillige fritidsjob.

- Der er mange, der har spurgt, om vi ikke er helt vildt trætte af, at vi har brugt de penge. Men vi føler ikke, at de er spildt, for det har været helt vildt gode lærepenge. Det har givet nogle erfaringer, der er mange flere penge værd, hvis man godt vil drive forretning, synes Emil Ultang.

Og det vil parret fortsat; drive forretning.

Annonce

Tjener penge hver måned

Begge stammer fra Holstebro og studerer i Aarhus, henholdsvis teknisk design på TEKO og erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet. Om få dage, den 10. april, åbner de en fysisk butik i Aarhus som supplement til webbutikken "Den Lille Garnbiks".

Det er godt halvandet år siden, at de begyndte at sælge garn, hækle- og strikkeopskrifter samt tilbehør på nettet.

Indtil videre har de puttet knap en halv million i den nye forretningsidé. Siden november 2020 har de haft et positivt cashflow - det vil sige, der kommer flere penge ind i virksomheden, end de bruger.

Annonce

Ville alt selv

Men hvordan tør de - efter én gang at have brændt næsen på livet som selvstændig?

Der er to svar. De kan ikke lade være, og de har gjort nogle erfaringer, som kan vise sig at være forskellen på en succes og en fiasko.

- En af ting, jeg har taget med, er, at det er okay at spørge andre om hjælp eller bare til råds. Men sådan tænkte vi ikke dengang. Vi ville klare det hele selv. Og ja, det var fedt at stå på egne ben, men vi havde ikke kompetencerne til salgsdelen, og derfor kunne vi ikke komme videre, fordi vi ikke ville have hjælpen. Vi låste os selv fast dér, kan Mette Aasberg se i dag.

Emil Ultang erkender, at de godt kunne været gået ud til et professionelt bureau og have bedt om hjælp.

- Men så skulle vi betale dem mellem 800 og 1200 kroner i timen, og det gør man bare ikke som en start-up. Så dér gjorde vi den erfaring, at det er vigtigt at have et team omkring sig, og derfor har vi denne gang valgt at ansætte nogen til at hjælpe os, fortæller Emil Ultang.

For øjeblikket har de tre ansatte, men det udvides med yderligere to, når den fysiske butik åbner. To medarbejdere tilknyttes butikken, én har ansvaret og forstand på online annoncering, og to er kompetente til online salg og styrer netbutikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Annonce