Annonce
Struer

Unge vil åbne ungdomshus i gågaden

Banuscha Baskaran vil på mandag være at finde på Struer Statsgymnasium, hvor hun skal fortælle om Sporet7600, som er et ungdomshus, der lige nu er ved at blive etableret i Struer. Foto: Rasmus Thøgersen
En gruppe unge arbejder lige nu intenst på at få et mødested for unge etableret i den tidligere Danske Bank-bygning i Struer.
Annonce

Struer: Fredag den 8. november er det helt store pejlemærke for en gruppe unge i Struer, som lige nu knokler på højtryk for den dag at kunne slå dørene op til Sporet7600.

Bag navnet, der symboliserer en form for mellemspor i livet, gemmer sig et ungdomshus primært for dem, der er at finde i aldersgruppen, hvor man går på en ungdomsuddannelse.

Det fortæller 19-årige Banuscha Baskaran, som bor i Struer og er en af kræfterne bag projektet.

- Det skal være et sted, hvor man kan hygge sig - sådan lidt café-agtigt. Et sted, man kan mødes - måske med nogle brætspil og en kop kaffe eller en sodavand, siger hun.

Og så ville det bestemt ikke gøre noget, hvis det også kunne udvikle sig til et sted, hvor der kan arrangeres koncerter.

- Vi føler ikke, at vi har et sted at være. Derfor vil vi gerne starte et ungdomshus op, og kommunen har sat 100.000 kroner af om året til at lave Struer til en lidt mere ungdomsvenlig by, siger Banuscha Baskaran.

Mange vil gerne have deres eget sted, hvor der ikke er "adgang" for voksne.

Banuscha Baskaran, 19 år, Struer

Annonce

Her skal de være

Og behovet for et ungdomshus er der, hvis man spørger folkene bag Sporet7600.

En spørgeskemaundersøgelse gennemført på Struer Statsgymnasium viste, at flere efterspørger et sted at mødes, når spørgsmålet lyder: Hvad synes du, Struer mangler for at blive en ungdommelig by?

Et direkte svar gik for eksempel på et sted for unge og billige caféer, som ikke er McDonalds.

- Mange vil gerne have deres eget sted, hvor der ikke er "adgang" for voksne, siger Banuscha Baskaran.

Og det sted skal, hvis alt går efter planen, være på førstesalen i den tidligere Danske Bank-bygning i gågaden - en midlertidig løsning, da de unge med tiden gerne vil kunne etablere sig på havnen i Struer.

- Jeg har hørt, at folk tidligere kom fra Holstebro for at tage på havnen i Struer, hvor der var et ungdommeligt miljø, fortæller Banuscha Baskaran:

- Det er lidt vildt, for nu er det jo os fra Struer, der tager til Holstebro, fordi vi ikke har et sted at være, så vi håber senere at kunne rykke på havnen og få lidt historie i det.

Annonce
Struer

Sammenstød under venstresving

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce