Annonce
Sport

Unge roere satte OL-guldvinder på plads og brød 69 års københavner-dominans

Der var grund til at juble efter guldet i firer uden styrmand. Bagerst er det fra venstre Magnus Rathenborg, Magnus Valbirk og Kåre Mortensen, mens Frederik Taulbjerg er manden, der ligger på tværs. Privatfoto
Holstebro Roklub viste talentmassen frem ved weekendens danske mesterskaber for seniorer og U19-roere og kunne rejse hjem med 8 mesterskaber og 2 sølvmedaljer.

Brabrand: Holstebro Roklubs firer uden styrmand skrev sig i weekenden ind i historiebøgerne, da kvartetten bestående af Fredrik Taulbjerg, Kåre Mortensen, Magnus Valbirk og Magnus Zier Quist Rathenborg roede DM-guld hjem foran Danske Studenters Roklub med den tre-dobbelte OL-guldvinder Eskild Ebbesen, dansk ronings mest vindende roer, i båden.

Dermed brød de unge vestjyder 69 års københavner-dominans i denne bådtype. Siden 1950 havde en klub udenfor Københavnsområdet nemlig ikke vundet i herrernes fire uden styrmand, men den stime blev afbrudt lørdag eftermiddag på Brabrand Rostadion ved Aarhus.

Derfor blev 2019 også året, hvor Holstebro Roklubs unge roere efter flere års dominans på ungdomssiden kunne blive "rigtige voksne" og vinde et senior mesterskab.

Annonce

I alt kunne roklubben rejse hjem fra årets danske mesterskaber i det østjyske med otte gange guldmedaljer og to andenpladser.

På seniorniveau blev det også til guld for Marcus William Lyngesen og Gustav Bjerg Madsen i letvægts dobbeltsculler, mens Holstebro Roklub i otteren blev nummer to, 3/4 bådlængde efter DSR.

- Vort unge mandskab kommer tættere og tættere på og vorea mål er indenfor de næste to år at bryde den totale københavner-dominans og hjemføre mesterskabet ligesom i fireren, fortæller kaproningschef Freddy Quist.

I U19 klasserne var Holstebro meget suveræne og snuppede fire ud af fem mesterskaber i drengeløbene, kun singlesculleren gik ikke til Holstebro. Toer, firer, dobbeltsculler og dobbeltfireren som blev hjemtaget af følgende roere:

Tobias Bork Kristensen, Casper Lindballe, Fredrik G. Lund, Oscar Burvill, Søren Madsen, Gustav Bjerg Madsen og Oliver Schiltknecht. I pigernes toer blev det til guld for Nikoba Igong og Stine Højager.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce