Annonce
Holstebro

Unge helt ned til 13 år samles til drukfester

Om dagen er det hundeluftere, børn, der fodrer ænder, og motionister, der benytter Lystanlægget. Men om aftenen er det et yndet mål for drukfester. "Aldrig før har så unge mennesker festet igennem hernede," fortæller SSP-koordinator Jon A. Jørgensen. Arkivfoto
Alkoholkulturen blandt unge i Holstebro-området har i år udviklet sig i en ny og farlig retning. Store grupper af meget unge holder fester i det fri, især i Lystanlægget.
Annonce

Holstebro: Holstebro Kommunes SSP-afdeling er dybt bekymret over den aktuelle alkoholkultur blandt unge i Holstebro-området. Store grupper af unge holder fester i det fri, særligt i Anlægget i Holstebro, men også ved Vandkraftssøen og McDonalds, på shelterpladsen ved Tvis Mølle og fårefolden.

- Vi har aldrig set så unge mennesker i Anlægget før - og slet ikke i det antal - og de er rimeligt berusede, fortæller kommunens SSP-koordinator Jon A. Jørgensen, der også bliver ringet op af bekymrede forældre.

De oplever, at deres unge bliver udelukket fra fælleskabet, fordi de ikke drikker alkohol, og unge, der ligger under for vennernes forventnings- og gruppepres og drikker, fordi de ikke vil virke tamme og tilbageholdende.

Annonce

Råd til forældre: Sig nej og snak sammen

SSP har derfor via Forældreintra sendt et bekymringsbrev ud til alle forældre med børn på overbygningsskolerne i Holstebro, Tvis og Mejrup med en appel om at tage et større ansvar.

- Jeg synes helt ærligt, at forældre skal lade deres børn holde fest derhjemme, hvor de kan holde opsyn. Hvis deres børn skal til fest i Anlægget, så skal de besøge stedet. Forældrene snakker heller ikke sammen. Jeg synes, de skal ringe til hinanden og dobbelttjekke. Unge har det ofte med at sige: Jeg sover lige ovre hos den og den, siger Jon A. Jørgensen.

Han opfordrer også forældre til hyppigere at sige nej. Der er en grund til, at aldersgrænsen for at købe alkohol er 16 år. De unge hjerner er ikke færdigudviklede, og alkohol er et opløsningsmiddel.

- Det hører ungdommen til at være uartig, men hvis man siger nej til alkohol, så er det uartigt at tage to øl med til festen. Siger man fem genstande, så skal der ti genstande til at være uartig. På den måde er forældre helt afgørende i forhold til at udskyde de unges alkoholdebut, men også mængden af alkohol, som de konsumerer, siger Jon A. Jørgensen.

Han har især én forklaring på, hvorfor alkoholkulturen er accelereret.

- De sociale medier gør det nemt at samles, og ofte sker der det, at en fest-invitation på Facebook hurtigt spredes, så det ikke bare er barnets fem-seks nære venner, der kommer, men også en masse andre unge, som måske kan være dårligt selskab, siger Jon A. Jørgensen.

SSP har et tæt samarbejde med kommunens gademedarbejdere og Natteravnene, som fremover vil have mere fokus på de områder, hvor druk-festerne for de helt unge foregår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce