Annonce
Struer

Ungdomsskolen skal flytte - inspektør bekymret over udsigt til bofællesskab med folkeskole

Alice Frederiksen, inspektør for ungdomsskolen i Struer, er bekymret. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der kan spares penge ved at flytte Ungdomsskolen i Struer til en folkeskole, lyder det i en ny helhedsplan for børne- og ungeområdet.

Struer: I Struer Kommunes helhedsplan for 0-18 års-området bliver det blandt andet foreslået, at Ungdomsskolen Struer skal fraflytte dens nuværende lokaler i centrum af Struer by.

Ungdomsskolen skal bringes tættere på de unges skoledag, og det er ikke "kun" ment i overført betydning. Helhedsplanen indebærer, som der ordret står, at ungdomsskolen både fysisk og administrativt placeres sammen med en folkeskole.

Argumentet er, at den dermed i højere grad skulle blive en naturlig del af de unges hverdag og fritidsliv.

- Umiddelbart bekymrer det mig, hvis en kommunedækket ungdomsskole, altså en ungdomsskole som er til for alle kommunens unge, og som skal have et ungemiljø og nogle anderledes lokaler end en folkeskole, ikke skal have egne lokaler, som vi har nu, begynder Alice Frederiksen.

Hun er ungdomsskoleinspektør i Struer og kan fortælle, at ungdomsskolen har været, hvor den er, siden 1989.

- Noget af det, de unge lægger rigtig meget vægt på, er, at det skal være noget andet, siger Alice Frederiksen.

Annonce

Jeg blev noget forundret, for lige nu er vi jo på vores egen skole. Det er vores lokaler, og vi har indrettet dem, som vi gerne vil.

Alice Frederiksen, ungdomsskoleinspektør, Struer

Parkskolen, måske …

En ungdomsskole skal ikke ligne en folkeskole, hvis man spørger de unge, lyder det fra den lokale ungdomsskoleinspektør.

- Nu skal vi selvfølgelig have nærmere belyst, hvad det er for lokaler, som er i spil. Bliver det egne lokaler, eller bliver det lokaler, som bliver brugt til folkeskole i dagtimerne og ungdomsskole efter skoletid, siger Alice Frederiksen:

- Det ved vi ikke endnu.

I et bilagsnotat til helhedsplanen kan man læse, at omplaceringen af ungdomsskolen giver muligheder for at optimere driften af ungdomsskolen og dermed reducere ressourcerne anvendt hertil i størrelsesordenen 500.000 kroner.

Lidt længere nede i bilagsnotatet fremgår det også, at Parkskolen kan blive nyt hjem for ungdomsskolen.

- Jeg blev noget forundret, for lige nu er vi jo på vores egen skole. Det er vores lokaler, og vi har indrettet dem, som vi gerne vil. De unge siger selv; "Vi ønsker et sted, som rummer nogle spændende lokaler, der ikke virker som de klasselokaler, vi kender, lyder det fra Alice Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce