Annonce
Struer

Ungdomsskolen og Businessparken i samspil: Har du en iværksætter gemt i maven?

Thomas Poulsen og Struer Ungdomsskole er gået sammen med BusinessPark Struer om et nyt iværksætterforløb til de helt unge. Arkivfoto: Thomas Maxe

Struer Ungdomsskole og BusinessPark Struer er gået sammen om et forløb, der skal inspirere spirende iværksættere og gøre dem lidt klogere på, hvad det egentlig vil sige at skabe sit eget.

Struer: Den 21. februar indledes et spritnyt forløb for unge, som måske - uden helt at vide det endnu - går rundt med en uforløst iværksætter i maven.

Bag det nye forløb, som kommer til at finde sted over fem torsdage, står Struer Ungdomsskole og BusinessPark Struer. Sidstnævnte vil også være vært for de fem mødegange.

Det vil businessparken under overskriften "Har du en iværksætter gemt i maven? - kom og lær mere om, hvad der skal til, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil i gang med egen virksomhed".

- Vi starter projektet op for at spotte iværksættertalenter og har undervisning omkring opstart af virksomhed. Det bliver ikke tungt stof, men i stedet virksomheder, der kommer ind og fortæller, hvordan de er startet op, siger Søren Johansen, der er direktør i BusinessPark Struer.

- Det gør vi for at kunne tænde et håb i folk, hvis de selv går med en idé og måske en eller anden dag får lyst til at blive selvstændig. Vi vil gerne vise, at muligheden er der, og at man sagtens kan få succes med at drive virksomhed lige her i Struer, tilføjer han.

Annonce

Vi vil gerne vise, at muligheden er der, og at man sagtens kan få succes med at drive virksomhed lige her i Struer.

Søren Johansen, direktør i BusinessPark Struer
Det er her i businessparken hos Søren Johansen, at en gruppe unge snart skal blive klogere på, hvad det vil sige at være iværksætter. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Behøver ikke være iværksætter

Undervisningen vil grundlæggende være bygget op om cases, og deltagerne vil også selv komme til at arbejde med virkelighedstro eksempler, hvor de blandt andet kommer ind på, hvad man skal overveje, hvis man selv får en god forretningsidé på et tidspunkt.

Målgruppen er fra 7. klasse og op til 18 år, forklarer Thomas Poulsen, der er viceungdomsskoleleder på Struer Ungdomsskole.

- Vi prøver at ramme bredt med både kreative fag, e-sport, værkstedsfag og nu det her. Vi kan sagtens se ungdomsskolen være med til at skabe iværksættere, og jeg håber da, at der er nogle unge, som om ikke andet er nysgerrige, siger han.

Det er ikke noget krav for at være med, at man vil være iværksætter. Det er nok, hvis bare man synes, det kunne være spændende at høre lidt mere om.

Thomas Poulsen har fået nogle tilkendegivelser fra unge, som gerne vil deltage på kurset, hvor der faktisk allerede er tilmeldingsfrist nu her på fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce