x
Annonce
Ulfborg/Vemb

Ungdomshuset: De unge overvejer at kaste håndklædet i ringen

Fremtiden er usikker for ungdomshuset i Staby. Arkivfoto: Jan Briks
Det er endnu uvist, hvorvidt planerne om et ungdomshus i Staby, bliver til virkelighed.

Staby: Det er drømmen om et sted at være. Et sted at holde fest. Og måske endda forhindre, at flere unge flytter fra området. Det var blandt tankerne, da planerne om et ungdomshus i Staby blev sat i søen i 2018. Drømmen lever stadig.

Ungdomshuset skal være et samlingsted for unge fra Madum, Thorsminde, Sdr. Nissum, Husby og Staby.

Men nu er drømmen stagneret en smule. Flere har forladt arbejdsgruppen, der arbejder på ungdomshuset, og i Vesthavsklyngens eget bestyrelsesreferat, som er offentligt tilgængeligt, fremgår det, at der nu kun er to unge tilbage i styregruppen, at huset næsten ikke bliver brugt, at der er problemer med vand og mus, og at overvejelserne nu går på, om huset skal lukkes helt ned.

I bestyrelsesreferatet fra mødet den 17. februar fremgår det, at husets fremtid vil blive drøftet på næste bestyrelsesmøde den 26. marts.

Hanne Arbjerg Nielsen, der er næstformand i bestyrelsen i Vesterhavsklyngen, fortæller om projektet:

- Projektet er måske nede i en bølgedal lige nu. Flere af medlemmerne er jo blevet ældre, så der er kommet nye medlemmer til. Kan styregruppen så få gejsten tilbage – det kan vi håbe på. Det må tiden vise, siger hun.

Hun ønsker ikke at kommentere yderligere før efter næste møde i bestyrelsen den 26. marts.

Igennem projektet har Lokale og Anlægsfonden og Realdania hver givet 100.000 kroner til arkitektarbejdet, mens Nordea-fonden støttede med 30.000 kroner. Realdania har yderligere givet tilskud på 50.000 kroner til arkitektarbejdet, der skulle se på billigere løsninger på den ellers for dyre tilbygning, som sidste år blev præsenteret for styregruppen.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce