TTH Herrer

Ung fløj fik opfyldt drengedrøm, da rivalerne blev besejret

Semifinalen hænger stadig i en tynd tråd, men TTH Holstebro tog et skridt på vejen, da de sikkert slog lokalrivalerne fra Skjern. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix)
TTH Holstebro holdt liv i slutspilsdrømmen, da de rejste sig ovenpå den horrible indsats i SønderjyskE og slog lokalrivalerne fra Skjern med 31-24. Emil Bligaard spillede en flot kamp, da han skulle afløse Kasper Kildelund, som blev skadet under opvarmningen.

Holstebro: Han fik ikke god tid til at forberede sig i.

Men da Kasper Kildelund fik en forstrækning i læggen under opvarmningen, så blev der peget på Emil Bligaard som afløseren på højrefløj.

- Det var en god overraskelse for mig, at jeg skulle ind. Det er selvfølgelig synd for Kasper (Kildelund, red), men det var en sindssyg god oplevelse for mig, siger Emil Bligaard, som normalvis indtager en rolle på bænken og høster sin spilletid for andetholdet i tredjedivision.

Derfor skulle han også lige omstille sig fra at være en gardering på bænken, til at skulle spille en stor rolle. Udover et elegant mål, som var det første på liganiveau, kunne fløjen notere sig for et par bolderobringer i forsvaret, ligesom at han også trak et par angrebsfejl.

Han bidrog derfor til sejren mod lokalrivalerne, og han er udemærket godt klar over rivaliseringen mellem de to hold. Emil Bligaard er nemlig fra Mejdal, og han har spillet i TTH Holstebro siden han var u-14.

- Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse, og det var fantastisk at få en sejr mod dem, siger 21-årige Emil Bligaard, som ikke har tænkt sig at sige nej til en tur til Final-4 i Kiel, hvis det skulle blive aktuelt.

Kampen i tal

TTH Holstebro - Skjern Håndbold 31-24 (14-11)

Håndboldligaen, slutspil

Stillinger undervejs: 3-1, 4-4, 6-5, 10-9, 11-10, 14-11, 16-11, 19-14, 22-16, 25-18, 28-22, 31-24

Mål, TTH: Magnus Bramming 11, Jonas Porup 6, Lars Mousing 5, Kay Smits 4, Viktor Östlund 3, Jac Karlsson 1, Emil Bligaard 1.

Mål, SKJ: Thomas Mogensen 5, Anders Eggert 5, Eivind Tangen 5, Tandri Mâr Konradsson 4, Sebastian Augustinussen 2, René Rasmussen 1, Christoffer Cichosz 1, Jesper Konradsson 1

Udvisninger: TTH 3, Skjern 3

Tilskuere: 2779 i Gråkjær Arena

Ustabilt

Når sejrsrusen lige havde lagt sig, så var der også en anelse undren og lidt triste miner at spore i TTH Holstebro-lejren. For selvom TTH Holstebro netop havde udklasseret Skjern, så er der stadig lang vej til semifinalen.

To svipsere mod SønderjyskE har nemlig gjort, at holdet stadig har et godt stykke vej til en semifinale. En plads i semifinalen kræver, at TTH Holstebro vinder i Aalborg på onsdag, og at Skjern taber point hjemme mod sønderjyderne.

Hvordan forklarer man, at man har slået både Aalborg og Skjern, men ikke formåede at vinde over et solidt midterhold i form af SønderjyskE, som lige akkurat sneg sig med i slutspillet på en scoring i sidste sekund i Gråkjær Arena i sidste runde af grundspillet.

- Det er svært at blive klog på. Det kan være svært, at få 16 individer til at ramme niveauet på samme dag, og vi har simpelthen haft for store udsving, og det gælder egentligt i hele min trænerperiode i klubben, siger Patrick Westerholm.

Heller ikke Lars Mousing kunne give en entydig forklaring på, hvorfor det er SønderjyskE, som ser ud til at stoppe holdets semifinaleforhåbninger.

- Det kan være, at vi mentalt fokuserede for meget på kampene mod Aalborg og Skjern, men jeg synes også, at SønderjyskE har virket godt forberedt på os i deres forsvar, siger Lars Mousing.

Sidste hjemmekamp

Der var en række spillere fra TTH Holstebro, som fik blomster efter kampen, da de med al sandsynlighed har spillet deres sidste hjemmekamp i denne sæson, med mindre holdet mod forventning kommer i semifinalen

Det var Vignir Svavarsson, Lars Mousing, Jac Karlsson, Thomas Bohl Damgaard, Malthe Justesen og Viktor Östlund.

- Det er lidt vemodigt, jeg har spillet her i fire år. Det er lidt underligt, og jeg tror ikke rigtigt, at jeg har forstået det endnu, siger Lars Mousing.

TTH Holstebro skal i aktion igen på onsdag, hvor Aalborg er værter. Det er usikkert, om Kasper Kildelund bliver klar til det opgør.

Emil Bligaard spillede sig ind i bevidstheden hos de fremmødte tilskuere, da han blev kastet for løverne i rivalopgøret. Foto: NJ
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Der er en elefant i rummet....

Holstebro

Sansefestivalen satte gang i ganerne

Struer For abonnenter

Nu begynder hun for alvor: - Det er et forfærdeligt vigtigt job

Struer For abonnenter

Først fuld trækkraft i direktion igen i starten af 2020

Livsstil For abonnenter

Forfatter Svend Åge Madsen fylder 80: Jeg fik lært det med pigerne takket være, at jeg skrev

Kultur For abonnenter

Bent Busk er som sin berygtede taske - altomfavnende

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Mere end en måde at erstatte 149 mål og 93 assist

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Annonce