Annonce
Holstebro

Undrer sig: Små vognmænd får meget stor bøde

En række vestjyske vognmænd stod bag forening, som gerne vil spise brød og køre med det store. Men som nu i stedet har fået en kæmpebøde - og hvor foreningen er lukket. Arkivfoto: Nils Svalebøg/Scanpix
En række lokale vognmand gav fælles tilbud i selskabet "Økonomisk forening for Persontransport". Det var konkurenceforvridende og har nu ført til bøde på 400.000 kroner.
Annonce

LEMVIG/HOLSTEBRO: For 16 år siden dannede en række mindre taxi-vognmand "Økonomisk forening for Persontransport" (ØFP) for også at kunne byde på de store udbud af kørsel, som de ikke hver især kunne magte.

Men nu er foreningen likvideret og nedlagt - og med en bøde på 400.000 kroner.

Det er er sket efter, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for to år siden anmeldte foreningen til politiet. Og det var i forlængelse af, at konkurrencerådet havde afgjort, at det var med til at begrænse konkurrencen og dermed ulovligt, når vognmænd på denne måde aftaler priser i et fælles tilbud.

Forholdet drejer sig om skolekørsel og patienttransport blandt andet i Lemvig Kommune - og sagen er fra oktober 2013 til november 2016.

I marts sendte Statsadvokaten et bødeforlæg på 400.000 kroner til foreningen. Og nu konstaterer Konkurrencestyrelsen, at bøden er betalt. Og i mellemtiden er foreningen også trådt i frivillig likvidation.

- Vi havde lagt penge til side, og foreningen er nu opløst, siger Tommy Nielsen, der har Tommys Taxi i Aulum, som var den seneste formand.

Annonce

Undrer sig fortsat

Også Gunner Taxi i Ulfborg, der lukkede for otte år siden, har været med i foreningen. Det samme gælder Harboøre Taxa, City Taxa og Lemvig Taxa. Også mindre vognmænd i Ringkøbing og Struer har været med.

- Foreningen blev dannet af mindre vestjyske vognmænd, for at vi kunne byde ind på de store udbud i fra eksempel kommunerne og amtet - og for at kunne konkurrere med for eksempel Holstebro Taxa og Herning Taxa, siger Tommy Nielsen.

Han forstår ikke afgørelsen om, at de små vognmænds samarbejde skulle være konkurrenceforvridende.

- Vi fik juridisk bistand, da vi dannede foreningen. Og det er jo ikke meget anderledes, end når et kørselskontor byder på en opgave på vegne af flere vognmænd, siger Tommy Nielsen.

Når mindre vognmænd i dag byder på en opgave, som de ikke selv kan klare, finder de typisk en anden vognmand som underleverandør.


Vi fik juridisk bistand, da vi dannede foreningen. Og det er jo ikke meget anderledes, end når et kørselskontor byder på en opgave på vegne af flere vognmænd

Tommy Nielsen, vognmand og tidligere formand for Økonomisk forening for Persontransport


Det var efter en henvendelse fra Midttrafik, at konkurrencestyrelsen tog sagen op. Og i øvrigt skete det parallelt med med, at Dansk Taxa Råd - på vegne af netop vognmænd i ØFP selv havde klaget, efter de havde tabt et udbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvis Råsted-farm går fra mistanke til smittet: 18-20 avlere vil blive hevet med i faldet

Holstebro

Stjal Galant

Annonce