Annonce
Struer

Undrede sig over hul i død sæl- ekspert har forklaringen

Susanne Collett Munkholm og hendes datter fandt den døde sæl på stranden nær campingpladsen på Venø tirsdag aften. Foto: Susanne Collett Munkholm
Turist fandt tirsdag død sæl på stranden nær campingpladsen på Venø - et kuglerundt på sælens bagpart er åbningen til hansælens penis, forklarer biolog
Annonce

Venø: Pædagog Susanne Collett Munkholm fra Skive havde tirsdag aften besluttet sig for at tage en tur til Venø for at nyde sommeraftenen med en gåtur på stranden sammen med hendes 15-årige datter.

De to valgte at gå langs stranden hen mod campingpladsen, og her stødte de på en død sæl, der var skyllet op på strandkanten.

I siden på sælens bagpart er der et tydeligt hul, der kan indikere, at sælen enten er blevet enten skudt eller spiddet, mener Susanne Collett Munkholm.

- Det var naturligvis et trist syn og vi tænker på, hvilken skæbne sælen har lidt. Det, der var mest påfaldende er, at hullet er helt kuglerundt. Det ser nærmest ud som om det er stanset ud af siden på sælen. Jeg synes, at det ser meget mærkeligt ud, siger Susanne Collett Munkholm til Dagbladet.

Annonce

Spættet sæl

Den døde sæl er en spættet sæl, der er den mest almindeligt forekommende sælart i Danmark. Arten lever blandt andet i Limfjorden, oplyser Miljø- og Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside.

De skriver, at en spættet sæl vejer som regel fra 80 til 125 kilo, og har en kropslængde på halvanden til to meter. Hunnen er mindre end hannen.

Spættet sæl forekommer især i kystnære farvande med rigelig føde og uforstyrrede hvilepladser som sandbanker, rev, holme og øer.

Arten blev i 1988 og 2002 ramt af en virussygdom, der kraftigt reducerede bestanden.

Annonce

Hul til penis

Biolog Jacob Rye har tidligere arbejdet med havpattedyr ved Fjord og Bælt i Kerteminde, samt ved forskning for Kiel Universitet. I dag arbejder han for Kystdirektoratet i Lemvig med et lidt andet arbejdsområde


Sæler og hvaler gemmer den slags lidt væk for strømlinethed eller blufærdighed,

Jacob Rye, biolog, Nordsøen Oceanarium, Hirtshals


Han bekræfter over for avisen, at der er tale om en spættet sæl, og at der ud fra billederne ikke er noget der antyder, at sælen er død af unaturlige årsager.

Hullet i sælens bagpart er åbningen ind til hansælens penis.

- Sæler og hvaler gemmer den slags lidt væk for strømlinethed eller blufærdighed, siger Jacob Rye.

Han opfordrer til at dødfundne sæler indrapporteres til Naturstyrelsens lokale enhed, i dette tilfælde Vestjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce