Annonce
Holstebro

Undrer sig: Hvorfor prioriterer kommunen småsager og glemmer de store?

Niels Sandgård, der er tidligere formand for Vester Husby Grundejerforening, undrer sig over kommunens prioritering: Den har ikke gjort noget ved de måske 100 sager om ulovligt byggeri, som er anmeldt i Vester Husby - men prioriterer at få fjernet et lille skur i Idom, som ingen har klaget over. Arkivfoto: Morten Melhede
I Vester Husby har kommunen i mindst 12 år kendt til sager om ulovligt byggeri af skure, som ikke er i mursten og med stråtag.  - Her gør kommunen ingenting, selv om der ligge klager, påpeger Niels Sandgaard, tidligere formand for grundejerne.

IDOM/HUSBY: - Det lyder helt grotesk. Sådan siger Niels Sandgaaard om, at kommunen har brugt kræfter på at få fjernet et lille skur på fem kvadratmeter ved Idomlund, som ingen har klaget over.

- I Vester Husby har vi nok op mod 100 ulovligt opførte skure. Og her gør kommunen ingenting, selv om der ligge klager, siger Niels Sandgaard, der indtil 2014 var formand for Grundejerforeningen Vester Husby med 700 sommerhuse.

I Vester Husby er det kun tilladt at opføre redskabsskure og carporte i mursten og er dækket med stråtag ifølge byplanvedtægten.

Annonce

- Vi sendte de klager videre til kommunen, som vi fik fra medlemmer, da jeg sad i bestyrelsen. I begyndelsen gjorde kommunen noget ved det, og fik fjernet nogle blikskure - men det stoppede, konstaterer Niels Sandgaard.

- Det er jo kommunen, der skal sikre, at vedtægterne for området bliver overholdt, påpeger han.

Det er dyrt at bygge en garage eller redskabsskur med stråtag. Og allerede for seks-otte år siden var der dialog med kommunen om at tillade et noget billigere standardskur i en ny lokalplan.

- Det har man på Husby Strandenge. Men siden er der ikke sket noget, konstaterer Niels Sandgaard, som ikke forstår kommunens prioriteringer.

- Og så er det da grotesk, at den bruger så mange kræfter på at få fjernet et lille skur, som ingen har klaget over. Og ikke gør noget ved åbenlyse ulovligheder, påpeger han.

Politikere i karakter

Byrådsmedlem Aksel Gade (V) kan også godt undre sig over prioriteringerne, når der bruges tid på et lille skur ved Idom.

- Forvaltningerne overholder givet reglerne. Hvis der skal prioriteres anderledes, så er det os politikere, der skal træde i karakter. Der er gråzoner, hvor der er valgmuligheder, siger Aksel Gade, som er næstformand i natur- og miljøudvalget.

Han bor i Husby, og kender til ulovlige skure i sommerhusområdet.

- En husejer har sagt, at hvis han blev pålagt at fjerne sit skur, så kunne han pege på 70-80 andre, som han ville anmelde til kommunen, siger Aksel Gade.

Her i Vester Husby skal alle bygninger - også udhuse og garager - opføres i mursten og med stråtag for at være lovlige. Men selv om kommunen har fået besked om mange ulovlige byggerier er der ikke grebet ind, påpeger tidligere grundforeningsformand. Arkivfoto: Johan Gadegaard

- Det er da noget juks, når en lovlydig borger skal bekoste 150.000 kroner på et nyt udhus med stråtag. Men naboen blot opsætter et blik- eller træskur. Måske er kommunen gået død i de mange sager, siger Aksel Gade, som ser frem til en debat om forholdene.

Annonce

Planer gået i stå

For to år siden godkendte teknisk udvalg, at kommunen skulle gå i dialog med grundejerforeningen med henblik på en ny lokalplan. Med forbud mod parabolantenner og solceller - og mere lempelige regler for byggeri.

Ifølge Per Korsgaard, der i dag er formand for Vester Husby Grundejerforening, har kommunen endnu ikke gjort noget.

- Der er ikke sket noget, men jeg tror, at der vil blive ryddet op, siger Per Korsgaard.

Ifølge Holstebro Kommunen er sagen udsat, til der er vedtaget en lokalplan for et nyt sommerhusområde i Græm Kær.

- Vi forventer, at nogle af principperne for byggeri i Græm Kær senere kan bruges i en ny lokalplan for Vester Husby, siger Poul Munk-Poulsen, chef for teknik og miljø i Holstebro Kommune, og som i øvrigt henviser til, at kommunen har en stor ophobning af sager om ulovligt byggeri, som Skat har konstateret.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce