Annonce
Navne

Undervisere fra Holstebro modtog bogpris på 25.000 kroner

Prisen blev overrakt til Krishna Husted Vijayarankan, Anne Mette Habekost og Lilian Sølvsten i fredags af Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard (med mikrofonen). Foto: Casper Grud Nielsen/VIA
Med lærebogen "Tavshedspligt og tværprofessionelt arbejde" ønsker Krishna Husted Vijayarankan, Anne Mette Habekost og Lilian Sølvsten at skabe et samlet overblik over forvaltningsreglernes indbyrdes sammenhæng.

Holstebro: Undervisere fra socialrådgiveruddannelsen på VIA i Holstebro har modtaget forlaget Samfundslitteraturs særpris på 25.000 kroner for deres lærebogsforslag.

Samfundslitteraturs Lærebogspris er Danmarks største faglitterære pris, der hvert år uddeles på messen Bogforum. Og under dette års udgave af Bogforum i weekenden i Bella Centeret i København kunne tre lokale undervisere fra socialrådgiveruddannelsen i Holstebro glæde sig over modtage en særpris på 25.000 kroner for deres forslag til en ny lærebog om et centralt emne inden for socialt arbejde: Tavshedspligt og tværprofessionelt arbejde.

Med bogen Tavshedspligt og tværprofessionelt arbejde ønsker Krishna Husted Vijayarankan, Anne Mette Habekost og Lilian Sølvsten, der alle er tilknyttet VIAs socialrådgiveruddannelse, at skabe et samlet overblik over forvaltningsreglernes indbyrdes sammenhæng, så både borgere og socialrådgivere fremover undgår forkerte afgørelser i sager.

Annonce

Hovsa

Ifølge forfatterne medfører uklarhed og usikkerhed om reglerne i dag desværre en del såkaldte "hovsa-afgørelser", der ikke er juridisk korrekte og i sidste ende skaber retsusikkerhed for borgerne.

Prisen blev overrakt fredag den 15. november om eftermiddagen på Bellascenen på Bogforum. Årets konferencier var chefredaktør ved Zetland, Lea Korsgaard, der interviewede årets vindere på Bellascenen, hvorefter Samfundslitteratur var vært ved en reception.

Vinderen af Lærebogsprisen forpligter sig til at levere det endelige manuskript senest 1. september 2020. Samfundslitteratur forpligter sig til at udgive bogen inden for fem måneder efter manuskriptets endelige aflevering. Det vil sige, at bogen vil udkomme senest 1. marts 2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce