x
Annonce
Struer

Jesper gik i selvvalgt karantæne: - Det var en forskrækkelse

Jesper Lundager fra Lydens By var underviser på radiokurset, hvor en af deltagerne viste sig at være smitte med corona. Han valgte efterfølgende at gå i karantæne, og har ikke haft nogen symptomer på at være smittet. Foto: Johan Gadegaard
Jesper Lundager fra Lydens By gik i selvvalgt karantæne efter radiokursus - pludselig kom coronaen tæt på, siger han om oplevelsen

Struer: Coronavirusset, der i dag hærger verden som en pandemi, kom pludselig tæt på, da en af deltagerne i et radiokursus på Struer Højskole 10. marts fik bekræftet, at han var smittet med virussen.

En uønsket souvenir som han tog med sig hjem i blodbanerne efter en skiferie i Norditalien i uge 7.

En af kursets undervisere var Jesper Lundager fra Lydens By. Han var med til at stoppe kurset onsdag 10. marts, da kursisten kunne fortælle, at hans coronatest var positiv.

- Lige pludselig kom corona tæt på. Det var selvfølgelig en forskrækkelse, siger Jesper Lundager.

Annonce

Ansvar og forholdsregler

Efter at kurset stoppede valgte han at gå i isolation i 14 dage, der nu nærmer sig en afslutning. Uden at han har mærket det fjerneste til en mulig smitte.

Det tilskriver han dels den smittedes ansvarlighed, og det faktum at kursets arrangører havde taget alle de forholdsregler, der på daværende tidspunkt var blevet anvist af myndighederne.

- Vi havde masser af håndsprit til afsmitning og holdt afstand til hinanden. Når vi hilste, så var det ved at tjatte til hinanden med fødderne. Jeg er sikker på, at det også har betydning i forhold til, at ingen af de øvrige deltagere på kurset siden har vist tegn på at være smittet. Flere af dem gik i frivillig karantæne, men har altså ikke været smittet, siger Jesper Lundager.

Han betragter i dag oplevelsen som en påmindelse om hvor drilagtigt, coronavirusset kan opføre sig.

- Den smittede havde inden kurset kun haft symptomer på en forkølelse, og derfor følte han sig frisk, da han valgte at tage til Struer. Og pludselig får han så høj feber. Han gjorde det rigtige og ansvarlige, da først symptomerne for alvor viste sig, siger Jesper Lundager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce