x
Annonce
Vinderup

Undersøger muligheder for ny købmandsbutik i byen

Købmand i Sevel, Jørgen Jokumsen, håber på en ny butik. Endnu er der dog ingen faste planer - blot undersøgelser i gang. Arkivfoto: Jan Briks
I Sevel er forarbejdet gået i gang for at undersøge, om der kan bygges ny købmandsbutik i byen.

Sevel: Den er slidt - købmandsbutikken i Sevel. Parkeringspladserne er for få, og butikken dyr i reparationer. Og skal butikken fremtidssikres, så også nye købmænd engang skal have lyst til at drive butikken i byen videre efter nuværende købmand, så skal der til at ske noget. Det er borgerforening og købmand i byen enige om.

Derfor er borgerforeningen i Sevel nu gået i gang med at undersøge muligheden for at få en ny købmandsbutik til byen.

- Vi er ikke længere end drømme og tanker. Vi er ikke ved at samle penge ind eller noget. Men vi er ved at undersøge, hvad der kan lade sig gøre - i forhold til blandt andet placeringen, siger Charlotte Kjeldsmark Lind, formand for bestyrelsen i Sevel Borgerforening.

Derfor skal borgerforeningen nu have møde med kommunen for at finde ud af, hvorvidt købmanden kan blive til virkelighed.

Ideen er - ligesom købmanden i Asp - at det skal være borgerne i byen, der ejer butikken.

- For jeg har jo ikke lige otte millioner kroner at smide i en ny butik, siger købmand Jørgen Jokumsen om projektet, som, han håber, kan blive til virkelighed.

Indtil videre bliver det dog ved håbet.

- Det er et lokalt projekt, man skal stå sammen om. Og det er jo ikke sikkert, at det kan lade sig gøre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce