Annonce
Kultur

Umulige betingelser: Kilen Rock må aflyses igen i år

Jan Kjeldsen måtte efter de seneste udmeldinger fra Christiansborg i nat erkende, at der heller ikke i år bliver mulighed for at lukke publikum ind på festivalpladsen ved Kilen. Foto: Morten Stricker
Arrangørerne af Kilen Rock var klar. Men nye betingelser for afvikling af festivaler gør det umuligt at gennemføre årets festival

Struer: Sent i nat kom den endelige udmelding om, hvad der kan åbne og under hvilke betingelser: Biografer, fitnesscentre og spillesteder som for eksempel Folkets Hus.

Her er der lyse udsigter, hvis ellers publikum og kunder møder op med coronapas og overholder nogle nærmere fastsatte betingelser.

Men for festivalerne var det dødsstødet.

Annonce

- Som jeg læser det, skal vi stadigvæk dele pladsen op i sektioner med kun 200 gæster, hvis vi skulle gennemføre som planlagt sidst i maj, siger Jan Kjeldsen, som har stået i spidsen for at få arrangeret Kilen Rock i Struer siden 2008.

- Pladsen skal være delt op, så deltagerne er fysisk adskilte i sektioner. De skal have egen indgang. De skal have deres egen bar og adskilte toiletter. Dette er bare nogle af de regler, vi skulle leve op til, fortæller Jan Kjeldsen som derfor må aflyse Kilen Rock for andet år i træk.

Må aflyse

- Hvis alle skulle møde op med coronapas, og vi fik mulighed for at gennemføre med 2000 deltagere uden de mange restriktioner, ville jeg selv være mere nervøs for at gå i Bilka, hvor der ikke er krav om, at man er testet negativ for at få adgang, siger Jan Kjeldsen i en umiddelbar kommentar til udspillet fra Christiansborg.

Men han må bøje sig for fakta og de nye retningslinjer, som blev fastlagt i nat.


Hvis alle skulle møde op med coronapas, og vi fik mulighed for at gennemføre med 2000 deltagere uden de mange restriktioner, ville jeg selv være mere nervøs for at gå i Bilka, hvor der ikke er krav om, at man er testet negativ for at få adgang,

Jan Kjeldsen, Kilen Rock, Struer


I 2020 var det helt umuligt at gennemføre Kilen Rock i Struer, og med de seneste udmeldinger fra regeringen og de øvrige partier i Folketinget i nat bliver der heller ikke mulighed for et gensyn med de gamle venner, kolleger og klassekammerater på plænen ved Kilen i år.

- Vi håbede til det sidste, og nu må vi så se, hvad vi kan finde på. Vi har mulighed for at gennemføre nogle havefester som i 2020, og så må vi stadigvæk arbejde videre på at være med til at gøre Run to the Beat til en succes, når dette forhåbentlig kan lade sig gøre til september, konstaterer han.

Annonce

TV2 på plænen

Anderledes ser det ud for arrangørerne af den lidt mindre sommerfestival på plænen ved Gimsinghoved. En festival, som vil blive afviklet med kun 300 gæster til august og med en optakt i juni med tre torsdagskoncerter med henholdsvis TV2, Anne Linnet og Mads Langer på scenen.

- Vi har bestilt stole til publikum og forventer at kunne gennemføre, siger lederen af både Folkets Hus og Gimsinghoved i Struer, Rie Nyborg.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce