Annonce
Debat

Ulven. Hvem har filmet ulvedrab på fårene

Debat: For kort tid siden så vi på DR en video, hvor en ulv blev skudt, og det foregik her i det vestjyske område.

Der er ingen som bifalder selvtægt, selv den argeste modstander af ulvene er imod det. Men skuddet var perfekt, og ulven døde uden lidelser.

Sådan som skudvinklen er jævnfør videoen, så er jeg glad for at ulven blev ramt, og ikke ulve observanten som har taget videoen. Der skulle ikke have været meget fejl i sigtningen, før det var gået ud over ulve observanten. Det kunne så have været en advarsel til alle de, som sidder camoufleret og forsøger at få billeder af ulvene.

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at den 16. maj går bukkejagten ind, og så kan det være livsfarligt at gå ud i naturen og være godt camoufleret, så bukkejægeren ikke har mulighed for at se ulve observanten.

Det undrer mig meget, at de samme ulve observanter ikke har filmet, når ulvene går på jagt i fårefoldene.

Der må findes lige så fine optagelser, når ulvene flænser de stakkels får, eller når ulvene forfølger en flok krondyr, som i panik løber hegnet ned til fårefoldene, og dermed opgiver ulvene jagten på krondyrene, men tager for sig af retterne blandt får og lam.

Disse optagelser mangler vi i mediedebatten. Det er sædvane, at begge parter bliver hørt, så TV-medierne må gå i gang med bearbejde deres kilder. De har helt sikkert også optagelser, der viser de voldsomme drab på får og lam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce